Arthur Buchardt kan gå på en smell i Bergen dersom saksøkerne vinner frem. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Arthur Buchardt kan gå på en smell i Bergen dersom saksøkerne vinner frem. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Hotellinvestor Arthur Buchardt saksøkt i Bergen

- Kravet er grunnløst, sier Arthur Buchardts advokat Odin Breidvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Kapital kan fortelle at Jæger-familien i Bergen i samarbeid med Obos BBL (tidligere Stor-Bergen Boligbyggerlag) har reist et erstatningskrav på rundt 20 millioner kroner mot investor og hotelleier Arthur Buchardt og hans selskap AB Invest. Saken skal opp for Hedmarken tingrett i begynnelsen av april.

Ble ikke enige

Bakgrunnen er en avtale om kjøp av Kong Oscars gate 81 like ved jernbanestasjonen i Bergen. Buchardt ville etter forhandlinger med eierne i 2011 kjøpe eiendommen for å bygge nytt og leie ut til hotelldrift. Ifølge Kapital trakk han seg etter noen måneder, med påstand om at forutsetningene for en avtale ikke var oppfylt. Det er selgerne uenige i.

- Buchardt har gått fra en avtale han har forpliktet seg på, sier Leif Kahrs Jæger til Kapital. Han er tidligere styreleder i Kong Oscars gate 81 AS, og talsperson for daværende eiere. Jæger-familien kjøpte eiendommen rundt år 2000 og fikk i 2005 boligbyggerlaget inn på eiersiden.

Prisfall

Når Jæger-familien og OBOS går rettens vei mot Buchardt, er det fordi prisen på eiendommen falt fra første til andre salgsrunde. Det eierne mente var en forpliktende avtale med Buchardt, hadde en pris på 80 millioner kroner, minus rivningskostnader på maksimalt 10 mill. Den nye kjøperen betalte bare 55 millioner, skriver Kapital.

Arthur Buchardt avslår å kommentere saken, men hans advokat Odin Breidvik uttaler:

- Kravet er grunnløst og under enhver omstendighet foreldet. Vi viser til sluttinnlegget, og har ingen ytterligere kommentarer.

I sluttinnlegget fra Buchardt heter det at «sakens kjerne (er) at saksøkerne krever erstatning fra de saksøkte med grunnlag i et foreldet krav som er basert på en ikke bindende intensjonsavtale, som er ugyldig».

Andre økonominyheter:
2019 kan være året hvor vi når toppen
Slik kan du tjene penger på børsfall