Hotellstreiken avblåst

Hotellstreiken ble avblåst natt til 17. mai etter at partene ble enige om en ny lønnsavtale. Hotellene åpner igjen så snart det er praktisk mulig, men hotell- og restauranteierne regner med å ha tapt 400 millioner kroner i omsetning på den en måned lange streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke fått gjennomslag for alle våre krav, men vi har fått økt ubekvemstilleggene og er godt fornøyd, sier leder i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF), Jens Hoel, til NTB.

Meklingen med Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL) ble gjenopptatt 16. mai, og ved 00.45-tiden 17. mai kunne meklingsmann Mats Stensrud bekrefte at partene var blitt enige om et forslag til ny lønnsavtale.

Økte tillegg

Overenskomsten innebærer et generelt tillegg på kr. 2,75 per time, et generelt lavlønnstillegg på kr. 2 per time og et lavlønnstillegg på kr. 2 per time for minst 4 år ansiennitet. I tillegg utvides tiden for nattillegg med en time og satsen økes til kr. 35 per time, og for nattevaktene til kr. 20 per time. Tiden for helgetillegg er utvidet med 2 timer og satsen økes til kr. 19 per time. Kveldstillegget økes til kr. 10 per time.

HRAF-leder Hoel er spesielt godt fornøyd med at tiden for ubekvemstilleggene er blitt utvidet. Men løsningen satt langt inne.

- Det sier noe om hardheten i arbeidslivet når en må streike i 5 uker for å kunne nærme seg de ubekvemstilleggene som andre yrkesgrupper har, sier Hoel.

Hotellene åpner straks

Hotell- og restaurantstreiken har pågått i over en måned og rundt 4.000 ansatte har vært i streik. Etter overenskomsten natt til 17. mai vil hotellene bli gjenåpnet med det første.

- Det blir avgjort på den enkelte bedrift, men vil skje så snart det er praktisk mulig, sier Hoel.

(NTB-Kjetil Elsebutangen)

AVBLÅST:</B> Hotellstreiken er over. Det betyr at Slottet kan få rom på Hotell Britannia i Trondheim likevel.