- Hotmail-avsløring koster Microsoft en milliard

Hotmail-hackernes innsats for å avsløre sikkerhetshullene i Microsofts Hotmail har ikke gått upåaktet hen. Eksperter regner med at det vil koste datagiganten en milliard kroner å rette opp tabbene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raidet mot Hotmail fortsetter. Til den svenske avisa Aftonbladet sier gruppa Hackers United at de vil slå til mot Microsofts gratis e-post igjen. Gårsdagens avsløring av sikkerhetshull i giga-klassen gjaldt bare en av de seks Hotmail-serverne, sier en anonym talsmann for gruppa til avisa.

- - Vi vil ikke skade noen, vi vil bare bevise at Microsofts sikkerhet er en katastrofe, sier gruppas talsman.

Men marerittet for Microsoft stopper ikke der. Nyheten om Hotmails mildt sagt mangelfulle sikkerhet for de nærmere 40 millioner brukerne koster troverdighet. Det tar som kjent lang tid å bygge troverdighet hos forbrukerne, og kort tid å ødelegge den.

- En milliard

- Det er mulig å komme ut av en krise med et sterkere varemerke, men det krever hurtighet og stor innsats. Min vurdering er at Microsoft må ut med en milliard kroner i markedskommunikasjon, og det fort, sier varemerke-ekspert Carl Eric Linn til Expressen.

Nyheten om Hotmail-hullene har gått verden rundt. CNN, BBC, MSNBC og mange av de virkelig store nyhetsformidlerne har kastet seg over e-postskandalen. Det er svært dårlig reklame for Microsoft.