- Hotmail-døra åpen i 14 dager

I 14 dager sto døra til Hotmail vid åpen. En norsk hacker var med å legge 40 millioner Hotmail-postkasser åpne for hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lasse Ljung (18) er talsmann for gruppa Hackers United som knekte Microsoft-serveren og la 40 millioner Hotmail-postkasser åpne for hele verden. Han hevder at Hotmail lå åpen i 14 dager, ikke bare i 13 timer, slik Microsoft har villet gi inntrykk av.

Hackergruppa består av åtte personer, fra Norge, USA, Israel, Filippinene og Sverige, skriver det svenske nyhetsbyrået TT. Skal man tro data-innbruddstyvene var det 'svært enkelt, betydelig enklere enn vi trodde' å bryte seg inn i Microsofts server.

I dekning

Men nå begynner det å brenne under føttene på de fryktløse åtte. Hensikten med å hacke Hotmail har vært å vise hvor dårlig sikkerhet det er på nettet.

- Hvis et gigantisk selskap som Microsoft har så dårlig sikkerhet, hvordan ser det da ut på de mindre selskapene, spør Ljung i TT-intervjuet. Han er bekymret for vanlige folk som blant annet betaler regningene sine over internett.

Selv om Ljung har valgt å gå ut offentlig med en begrunnelse for hackingen mot Hotmail, vil medlemmene av gruppa nå trekke seg tilbake.

- Alle i gruppa vil trekke seg tilbake nå. De vil ligge lavt lenge. Det her er risikabelt, sier han.

Han tror det er lite sannsynlig at de blir tatt, de har fjernet alle spor etter seg, skal vi tro hackeren. Ingen i gruppa kjenner identiteten til de sju andre medlemmene - de kjenner bare kallenavnene de bruker på nettet.

Samtidig dementerer Ljung at de planlegger et nytt innbrudd hos Microsoft. Ifølge talsmannen foreligger det ingen planer om et nytt Hotmail-angrep 9.september slik det har vært hevdet.