Hotmail-feil rettet

- Dette skal ikke skje. Områdesjefen for Microsofts on-line tjenester mener selskapet har håndtert e-post skandalen riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først i 18.30-tida klarte Microsofts programmerere i Seattle å tette sikkerhetshullet i log-in scriptet til Hotmail. Microsoft valgte å ikke ta ned Hotmail-serveren mens feilen ble utbedret.

- Vi stenger nå Hotmail-serveren i 30 til 60 minutter for å korrigere feilene, sa områdesjef i Microsoft Lars Backhans til Dagbladet :på nettet klokka 18.15.

Ifølge Backhans var det en feil i log-in scriptet som gjorde det mulig for alle med internett-tilgang å lese andre personers e-post. Kort fortalt kunne nysgjerrige gå til enkelte nettsteder, oppgi en hotmail-adresse og deretter lese all post tilgjengelig i postkassa.

- Skal ikke skje

Områdesjefen for Microsofts on-line tjenester er klar:

- Dette skal ikke skje!

Likevel er han ikke redd for at de 40 millioner brukerne verden rundt skal velge ny e-post leverandør.

- Vi håper at brukerne ser at vi tar sikkerheten på alvor. Vi reagerte veldig raskt, og har jobbet for å tette igjen hullene i log-in scriptet, sier Backhans.

- Er dette en lærepenge om at folk bør bli mer forsiktige med hva de skriver i e-postene sine?

Backhans trekker på det, og vil ikke direkte oppfordre folk til å endre Hotmail-vaner.

- Hotmail er en e-post for fritiden. Hvis du skal sende et forretningsbrev skriver du ikke et postkort, avslutter Backhans.