Hotmail stengt igjen

Microsofts epost-tjeneste Hotmail ble igjen stengt i fire timer til stor fortvilelse for millioner av brukere verden over. Nok en gang var det alvorlige sikkerhetsproblemer med tjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotmail er verdens mest besøkte nettsted, og mange satser på å ha e-posten sin hos Hotmail fordi de da har tilgang tilgang til e-posten fra hvilken som helst PC med Internett-tilknytning.

Ifølge nettstedet Wired News var årsaken til den lanvarige stengningen av tjenesten i natt at teknikerne i selskapet på nytt måtte tette et alvorlig sikkerhetshull som ga fremmede tilgang til å sende, slette og lese e-posten til brukerne.

E-postkontoene ble angrepet hvis brukeren åpnet et vedlegg som inneholdt et trojansk virus kodet i javascript. Dette viruset stjal og videresendte enkelte opplysninger fra e-post brukerens PC og sendte dem videre til angriperens maskin. Disse småkakene inneholdt passord til Hotmail-kontoen samt eventuelle brukerinnstillinger til eksterne POP-epostkontoer.

Tidligere har Microsoft måttet tåle skarp kritikk for ikke å reagere raskt nok på meldinger om sikkerhetsproblemer ved Hotmail. Sist sommer brukte teknikerne mer enn 12 timer på å rette opp en liknende feil, mens de denne gang ikke skal ha klart å ha en lapp for hullet ferdig før 20 timer etter første varsel, skriver Computerworld.