TØFFE TAK: Kevin Spacey som Frank Underwood i Netflix-serien «House of Cards». Foto: Melinda Sue Gordon/ Netflix / NTB Scanpix
TØFFE TAK: Kevin Spacey som Frank Underwood i Netflix-serien «House of Cards». Foto: Melinda Sue Gordon/ Netflix / NTB ScanpixVis mer

«House of Cards» fikk skattefordeler

Truet med å flytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så ivrige var politikerne i amerikanske Maryland på at «House of Cards» fortsatt skulle spilles inn i delstaten, at de innvilget serien større skattefordeler.

I de første to sesongene av den politiske suksesserien har Maryland vært kulisse og illudert Washington, D.C. Men før innspillingen av tredje sesong med Kevin Spacey og kompani signaliserte TV-sjefene at de vurderte å flytte.

Marylands myndigheter kunne nemlig ikke love at serien fortsatt skulle få like store skatterefusjoner som under innspillingen av de to foregående sesongene - noe som har resultert i «tilbakebetalinger» på i alt 26, 6 millioner dollar. Man kunne bare love 4 millioner dollar. Det fikk fjernsynsfolkene til å utsette innspillingsstart og true med å «ta ned scenen, kulisser og kontorene og flytte dem til en annen stat».

Den månedslange krangelen - der lovgiverne beskyldte TV-selskapet Media Right Capital for utpressing - endte ifølge Washington Post før helgen. Da kunne Marylands guvernør Martin O'Malley stolt meddele at «House of Cards» forblir i staten, takket være et politisk vedtak på at TV-selskapet vil få tilbakebetalt 11,5 millioner dollar.

- Vi kommer til å beholde de 3.700 jobbene og de mer enn 100 millioner dollarene i økonomisk aktivitet og investeringer som» House of Cards» genererer her i Maryland, uttalte O'Malley i en pressemelding.

(NTB)