Høvding Gorbatsjov på vikingferd

Mikhail Gorbatsjov ble ikledd vikingkappe og tatt imot som en høvding på vikingmuseet på Borg i Lofoten i dag. Sammen med Anker Jørgensen, Kåre Willoch og andre fordums høvdinger skal han diskutere globalisering i to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Første del av konferansen er i hvert fall vellykket, lo Gorbatsjov da han fikk høvdingstatus, og lue og klem fra den lokale russepresidenten.

Etter et hektisk program i Harstad søndag og mandag, var den tidligere sovjetpresidenten like opplagt da han ankom vikingmuseet på Borg. Rundebordskonferansen foregår i rekonstruksjonen av det største høvdingsetet som noen gang er funnet fra vikingtiden, og deltakerne sitter i den gamle gildehallen med vikingkapper.

Fylkesordfører Alf Ivar Samuelsen ønsket Gorbatsjov velkommen, og minnet om at vikingene var de første i Norden til å bedrive globalisering, og at prosessen i dag fortsetter lokalt i Nord-Norge med Barentssamarbeidet, som Mikhail Gorbatsjov var med på å vitalisere da han på slutten av 1980-tallet besøkte Murmansk.

(NTB)

HØVDINGENE: De gamle var eldst på Borg i dag. Biskoper og politikere ble mottatt som de gamle høvdinger de er.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer