Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hovedfokus til redningsarbeiderne nå: - Å finne pilot og styrmann

Krevende arbeidsforhold der postflyet styrtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to som var i det svenskregistrerte postflyet da det styrtet mellom den svenske innsjøen Akkajaure og norskegrensa natt til i går, er fortsatt ikke funnet.

- Hovedoppdraget til redningsmannskapene på ulykkesstedet nå er å finne dem, sier pressetalsperson for Norbotten-politiet, Maria Jakobson, til Dagbladet.

Antatt omkomne Politiet mener det ikke er noe håp om at den 42 år gamle spanske piloten og den 34 år gamle franske styrmannen overlevde styrten.

- De har status som savnet, men vi tror ikke de er i live, sier Jakobson.

- De er antatt omkomne, og søket etter overlevende er avsluttet, tilføyer kriminalinspektør Patrik Strøm ved Nordbotten-politiet overfor Dagbladet.

- Men vi må finne levningene deres før vi endelig vil konkludere med noe, sier han.

Flydrivstoff Forholdene der det svenskregistrerte postflyet styrtet, gjør redningsarbeidet krevende. På stedet er det bare fire til fem timer dagslys i døgnet, sterk vind og temperaturer nærmere 30 minusgrader, forteller pressetalsperson Jakobsson.

- Det er dessuten svært vanskelig å ta seg inn til stedet. Det er tre mil unna nærmeste farbare vei, sier hun.

I flyets sammenstøt med bakken ble det dannet et hull som er 30 meter i diameter, forteller Jakobsson.

- Dette hullet er fylt med drivstoff fra flyet, som må pumpes opp før havarikommisjonen kan starte sine arbeider, sier hun.

TO OM BORD: Om bord befant det seg to personer; en 42 år gammel spansk kaptein og en 34 år gammel fransk styrmann, opplyser flyselskapet West Atalntic.
TO OM BORD: Om bord befant det seg to personer; en 42 år gammel spansk kaptein og en 34 år gammel fransk styrmann, opplyser flyselskapet West Atalntic. Vis mer

Arbeidet på stedet kan altså ta tid. Parallelt som redningsarbeidere jobber på stedet, etterforsker svensk politi ulykka.

Ifølge kriminspektør Strøm arbeider i dag 18 personer på ulykkesstedet. Han anslår at de først i morgen vil kunne ta seg ned til flyvraket.

- Dagen i dag går nok med til å fjerne drivstoffet, forklarer han.

Ferdskriver Pressetalsperson Jakobson sier at de per nå ikke har noen nye opplysninger om årsaken til at flyet styrtet. De håper at flyets ferdskriver, såkalte svarte boks, kan gi flere svar. Denne boksen er foreløpig ikke funnet.

- Forhåpentligvis finnes det deler igjen av den svarte boksen som kan brukes, sier kriminalinspektør Patrik Ström hos politiet i Norrbotten i Sverige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media