GOD UKESTART: Hovedindeksen på Oslo Børs følger kursoppgangen i Asia oppover. Foto: Knut Falch / SCANPIX
GOD UKESTART: Hovedindeksen på Oslo Børs følger kursoppgangen i Asia oppover. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

Hovedindeksen følger Asia oppover

God ukestart på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs startet mandag med en bratt økning, en tendens som holdt seg utover formiddagen. Etter to timers handel var indeksen 227,39 poeng, en oppgang på 1,7 prosent.

Oppgangen kommer etter en bra start på uka for handelen i Asia, anført av Hang Seng-indeksen i Hongkong, som gikk 4,78 prosent opp.

President Barack Obamas utstrakte økonomiske hånd til banker i USA som sliter med råtne lån må også tilskrives en del av æren for utviklingen her hjemme.

Samtidig fortsetter oljeprisen å stige. Et fat nordsjøolje på framtidskontrakt ble mandag formiddag omsatt for 52,66 dollar, en oppgang på 1,13 prosent.

Blant vinnerne på Oslo Børs mandag er Marine Harvest (+5,00%), Telenor (+3,86%), Sevan Marine (+3,85%) og Subsea Seven (+3,40%).

Børskjemper som StatoilHydro (+1,07%), Seadrill (+0,49%), Yara (+3,00%) og Norsk Hydro (+2,24%) har også fått en bra start på uka.

Fullt så bra er ikke dagen for blant andre Aker (-0,36%) og Tandberg (-0,22%). Ellers er det ingen selskaper med vesentlig aksjeomsetning på minuslista.

(NTB)