Hovedmann bak gullkupp tatt etter biljakt i Albania

Men gull og diamanter til 40 millioner etter Oslo-brekk fortsatt søkk vekk.

 GULL-HULL:  Gulltyvene i Oslo i vinter boret seg gjennom sju dører og vegger på opptil 50 centimeter tykkelse.  FOTO: POLITIET.
GULL-HULL: Gulltyvene i Oslo i vinter boret seg gjennom sju dører og vegger på opptil 50 centimeter tykkelse. FOTO: POLITIET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Tidligere er sju menn tatt for det store gull- og diamanttyveriet hos Gullborgen i Oslo sentrum natt til 14. februar.

Nå er 8. mann pågrepet av politiet i Albania etter en biljakt utenfor hovedstaden Tirana. Men hele utbyttet til en verdi av 40 millioner kroner er fortatt søkk vekk.

Dømmes i Albania - Etter et helt unikt samarbeid med politiet i Albania ble en 25-åring som vi regner for en av hovedmennene på grepet i forrige uke.

Straffesaken etter tyverisaken i Oslo kommer opp for albansk rett, opplyser etterforskningsleder John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til TV2 Nyhetene.

- En etterforsker , en politiadvokat og en statsadvokat reiste torsdag fra Oslo til Tirana for å overrekke etterforskningsmateriale til politi og påtalemyndighet i Albania.

DNA-bevis - Det er DNA i kjelleren under Gullborgen som gjorde at vi med sikkerhet kunne identifisere 25-åringen som nå er pågrepet og fengslet.sier Lund.

Gulltyvene boret seg gjennom sju dører på opptil 50 centimeter tykkelse før de kom fram til skatten under gullsmedforretningen i Oslo natt til 13. februar.

De sju som ble pågrepet i Oslo noen dager etter, er både av norsketnisk og utenlandsk opprinnelse. 

 40 MILLIONER SØKK VEKK:  Det var under denne gullsmedforretningen i Storgata i Oslo at gull og diamanter for 40 millioner kroner ble stjålet i ren B-gjengen-stil i vinter. FOTO: MORTEN HOLM, SCANPIX.
40 MILLIONER SØKK VEKK: Det var under denne gullsmedforretningen i Storgata i Oslo at gull og diamanter for 40 millioner kroner ble stjålet i ren B-gjengen-stil i vinter. FOTO: MORTEN HOLM, SCANPIX. Vis mer