Hovedmannen frikjent

Rabei Osman slipper straff etter togbombene i Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fire av de hovedmistenkte bak togbombene i Madrid i 2004 ble i dag funnet skyldig i terroranklagene.

De vil bli idømt fengselsstraffer på inntil 38,976 år hver, melder nyhetsbyrået AP. En rent symbolsk dom, siden de skyldige likevel ikke kan sone mer enn 40 års fengsel hver, ifølge spansk lov, melder BBC.

Den antatte hovedmannen bak attentatet, den 35 år gamle egypteren Rabei Osman, ble frikjent for anklagene. Han skal ha skrytt av terrorangrepet på en telefon som var avlyttet.

Togbombene i Madrid tok livet av 191 mennesker og flere enn 1800 ble skadd. Flesteparten av de 28 tiltalte var unge muslimske menn av nordafrikansk opprinnelse, beskyldt for å stå i ledtog med terrornettverket al-Qaida.

Blant de tiltalte var også ni spanjoler, inkludert en kvinne som skal ha skaffet til veie dynamitt brukt i eksplosjonene.

14 av de terroranklagede ble dømt for mindre lovbrudd, deriblant for å ha tilhørt en terrorgruppe. Sju andre ble frikjent.

Dagens rettsavgjørelse setter sluttstrek for en fem måneder lang rettssak som ble avsluttet i juli. Alle de tiltalte har hele tiden nektet straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer