Hovedmistenkt bak Bangkok-bombe pågrepet

Hadde mer bombemateriale på seg.

 ETTERLYST FREDAG:  Thailandsk politi sendte i går fredag ut dette etterlysningsbildet av en ung mann som ble fanget opp av to overvåkningskameraer 18. august - dagen etter at 20 mennesker ble drept av en bombe midt i Bangkok på Hindu Erawan Shrine. Mannen ble filmet da han kastet en plastpose i elva, og politiet skrev i etterlysningen at mannen er mistenkt for å ha tilknytning til bomben. Foto: ROYAL THAI POLICE/EPA NTB Scanpix.
ETTERLYST FREDAG: Thailandsk politi sendte i går fredag ut dette etterlysningsbildet av en ung mann som ble fanget opp av to overvåkningskameraer 18. august - dagen etter at 20 mennesker ble drept av en bombe midt i Bangkok på Hindu Erawan Shrine. Mannen ble filmet da han kastet en plastpose i elva, og politiet skrev i etterlysningen at mannen er mistenkt for å ha tilknytning til bomben. Foto: ROYAL THAI POLICE/EPA NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hovedmistenkte bak bombeangrepet i Bangkok 17. august der 20 mennesker ble drept, er pågrepet, opplyser politiet til Reuters.

 MISTENKT:  En 28-åring med et tyrkisk pass ble arrestert av thailandsk politi lørdag. Dette i forbindelse med bombeangrepet den 17. august der 20 mennesker ble drept. Foto: Politiet i Thailand/Scanpix
MISTENKT: En 28-åring med et tyrkisk pass ble arrestert av thailandsk politi lørdag. Dette i forbindelse med bombeangrepet den 17. august der 20 mennesker ble drept. Foto: Politiet i Thailand/Scanpix Vis mer

Mannen ble pågrepet nord i Bangkok lørdag og var ifølge politiet i besittelse av materialer som kan brukes til å framstille bomber.

Det var mindre enn ett døgn etter at thailandsk politi gikk ut med etterlysningsbilder av en ung mann som ble fanget opp av to overvåkningskameraer 18. august da han kastet en plastpose med innhold i elva.

- Ser ut som den vi leter etter
- Mannen ser ut som den vi leter etter, sier politiets talsmann Prawut Thavornsiri til nyhetsbyrået Reuters. Thailandske myndigheter satte etter angrepet 17. august i gang en klappjakt på en ung mann som ble sett i nærheten av helligdommen Erawan like før bomben eksploderte på stedet.

Et videoopptak viser mannen, som har gul T-skjorte på seg, gå inn i tempelet med en ryggsekk for så å sette seg ned.

20 personer, blant dem flere turister, ble drept i angrepet.

 FØRSTE ETTERLYSNING:  Thailandsk politi gikk ut med denne tegningen to dager etter bombeeksplosjonen i Bangkok - basert på bilder og observasjoner ved åstedet. I går gikk politiet ut med nye overvåkningsbilder, men har enå ikke bekreftet om den pågrepne lørdag er samme mann som ble etterlyst 19. august. Foto: ROYAL THAI POLICE/EPA/NTB Scanpix.
FØRSTE ETTERLYSNING: Thailandsk politi gikk ut med denne tegningen to dager etter bombeeksplosjonen i Bangkok - basert på bilder og observasjoner ved åstedet. I går gikk politiet ut med nye overvåkningsbilder, men har enå ikke bekreftet om den pågrepne lørdag er samme mann som ble etterlyst 19. august. Foto: ROYAL THAI POLICE/EPA/NTB Scanpix. Vis mer

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram