Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hovedmistenkt bak skolemassakren i Peshawar er drept

Mannen bak skolemassakren i Peshawar skal være drept av pakistanske sikkerhetsstyrker, melder britiske medier.

 AUDITORIET:  Auditoriet i Army Public School, dagen etter terroraksjonen som tok livet av over hundre barn. Foto: B.K. Bangash / AP Photo / NTB Scanpix
AUDITORIET: Auditoriet i Army Public School, dagen etter terroraksjonen som tok livet av over hundre barn. Foto: B.K. Bangash / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som angivelig skal ha planlagt skolemassakren i Peshawar i Pakistan tidligere i desember, skal være skutt og drept av pakistanske sikkerhetsstyrker.

Det skriver Sky News.

Han skal ifølge NTB ha blitt drept torsdag kveld i et sammenstøt med sikkerhetsstyrkene i stammeområdet Khyber i det nordvestlige Pakistan. Han ble bare omtalt som «Saddam».

- Kommandant Saddam var en fryktet terrorist som ble drept i en skuddveksling sa en lokal tjenestemann, Shahab Ali Shah, på en pressekonferanse i Peshawar fredag, ifølge NTB.

Seks av Saddams medhjelpere ble såret i sammenstøtene. De er nå arrestert, og vil bli avhørt, ifølge Sky News.

Shah sier ifølge NTB at Saddam trolig la forholdene til rette for skolemassakren, men det er ikke klart hvor direkte involvert han egentlig var.

Men tjenestemannen kalte Saddam en viktig leder i Pakistansk Taliban, eller Tehreek -e-Taliban Pakistan (TTP), og sa at han sto bak en rekke bombeangrep som hadde kostet mange liv.

Den 16. desember i år angrep TTP Army Public School i Peshawar. De drepte 148 mennesker, hvorav 132 av dem var barn.

Dagladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media