Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hovedmistenkt i Malala-drapsforsøket identifisert

Ni personer er arrestert i forbindelse med drapsforsøket på den pakistanske skolejenta som ble skutt i hodet av Taliban.

DRAPSFORSØK: Malala Yousufzai på The Queen Elizabeth Hospital i Birmingham. Foto: REUTERS/Queen Elizabeth Hospital Birmingham/NTB scanpix
DRAPSFORSØK: Malala Yousufzai på The Queen Elizabeth Hospital i Birmingham. Foto: REUTERS/Queen Elizabeth Hospital Birmingham/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni personer er arrestert i forbindelse med drapsforsøket på den pakistanske skolejenta som ble skutt i hodet av Taliban. Men den hovedmistenkte går fortsatt fri.

Politiet identifiserte onsdag 23 år gamle Atta Ullah Khan som hovedmistenkt, melder CNN.

Khan kommer fra Swat-området nordvest i Pakistan, der Malala ble angrepet.

Seks personer er arrestert og mistenkt for å ha deltatt i angrepet, opplyste politiet onsdag. I tillegg ble Khans forlovede, mor og bror pågrepet, selv om de ikke mistenktes for å ha deltatt.

Det er ifølge CNN uklart om Khan var med på selve angrepet, eller om han kun var hjernen bak planleggingen.

Før helgen klarte Malala å stå oppreist igjen for første gang siden angrepet. Den 15 år gamle jenta er ikke i stand til å snakke, men hun kommuniserer ved å skrive lapper, og hun takker for all støtten hun har fått, ifølge direktør Dave Rosser ved Queen Elizabeth Hospital i Birmingham i Storbritannia.

Jenta ble fløyet til Storbritannia for å få spesialistbehandling på sykehuset i Birmingham.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!