Hovedmistenkte drept i natt

Den mistenkte hovedmannen bak terrorangrepet i Madrid 11. mars var blant dem som sprengte seg i lufta under en politiaksjon i den spanske hovedstaden lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanias innenriksminister Angel Acebes bekrefter at tunisieren Serhane ben Abdelmajid Fakhet (35) er blant de drepte.

En av de andre etterlyste etter terrorangrepet, Jamal Ahmidan (33), ble også drept i eksplosjonen, opplyser den lokale politisjefen Jose Manuel Sanchez.

To eller tre personer kan ha klart å unnslippe før eksplosjonen, opplyser Acebes.

En av de drepte i eksplosjonen lørdag er ikke identifisert.

Ble Beskutt

Lørdag kveld gikk politiet til aksjon mot en leilighet i nabolaget Leganés der de mente de mistenkte terroristene oppholdt seg.

Politiet var på jakt etter ansvarlige for bombeaksjonen mot fire tog i Madrid 11. mars. Da politiet stormet leiligheten utløste de mistenkte terroristene en kraftig bombeeksplosjon som drepte både dem selv og en politimann, opplyste innenriksminister Angel Acebes på en pressekonferanse lørdag kveld.

Politiet hadde da evakuert deler av området rundt boligblokken, etter å ha blitt beskutt første gang de nærmet seg leiligheten.

Minst 15 andre personer ble alvorlig såret i eksplosjonen, elleve av dem polititjenestemenn.

- Ropte på arabisk

- Det kom en gruppe sivilkledde politimenn inn på gårdsplassen til boligblokken. Etter det hørte jeg noen rope på arabisk, og deretter hørte jeg en eksplosjon, forteller Alberto Maeso til El Mundo, som bor i 3. etasje i boligblokken.

- De som bodde i leiligheten har nordafrikanske trekk, og har bodd der ca. en uke, legger han til.

Journalister på stedet kunne høre skyting og deretter en kraftig eksplosjon, og så mye som 15 sykebiler kom til stedet. Flere helikoptre var også over området med kraftige søkelys. Et av helikoptrene landet på taket av bygningen, melder BBC.

Evakuert

Politiet evakuerte hele boligblokken og sju andre bygninger med til sammen 40 familier i området etter at mennene som hadde forskanset seg, truet med å sprenge leiligheten i lufta.

Som følge av eksplosjonen har hele fasaden på den ene siden av boligblokka på fire etasjer rast sammen, slik at man kan se inn i leilighetene.

(NTB-AFP-DPA)

TILDEKKET: Et uidentifisert lik av ble funnet i det felles svømmebassenget rett utenfor leiligheten i Leganes i Madrid sentrum, tidlig søndag morgen.
STORE ØDELEGGELSER: Fire personer døde og femten ble skadd i nattens politiaksjon.