<strong>- SKJEVT FRA STARTEN:</strong>  Den tiltalte hjemmehjelpens forsvarer Øystein Storrvik mener Pål Stener Johannessen kan ha avgått ved døden av naturlige årsaker. Foto: Nina Hansen
- SKJEVT FRA STARTEN: Den tiltalte hjemmehjelpens forsvarer Øystein Storrvik mener Pål Stener Johannessen kan ha avgått ved døden av naturlige årsaker. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Hovedproblemstillingen er om dette er et drap eller ikke

Tiltaltes forsvarer mener Pål Stener Johannessen kan ha dødd en naturlig død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I rettssaken mot den private hjemmehjelpen (61) som er siktet for forsettlig drap på mangemillionæren Pål Stener Johannessen (90) avsluttet aktor i saken Tonje Tønder sitt innledningsforedrag med et spørsmål.

- Hvem er det som hadde mulighet og ikke minst motiv for å ta livet av Johannessen?

Aktor mener svaret på spørsmålet er den tiltalte 61-åringen, en tidligere ustraffet bestemor.

61-åringens forsvarer Øystein Storrvik ser det annerledes.

-  Jeg vil skissere hovedproblemstillingen til om dette er et drap i det hele tatt, sier Storrvik.

Kan ha vært naturlig Han påpeker at obduksjonsrapporten ikke kan konkludere endelig om dødsårsaken, selv om den beskriver tegn til vold påført avdøde rett før døden inntraff.

Rett før Johannessen ble funnet død, utløste han trygghetsalarmen.

- Et naturlig dødsfall, som et hjerteinfarkt, vil fint kunne føre til en bevegelse som utløser denne alarmen. Det er jo selve meningen, påpeker Storrvik.

Han viser videre til at den første legen som undersøkte avdøde, konkluderte med at det var et naturlig dødsfall.

- Galt fra starten - Det er ikke ofte at uskyldige blir tiltalt for drap, men når det skjer, har det skjedd noe galt fra starten av, sier Storrvik til retten.

<strong>NATURLIG DØDSFALL ELLER DRAP:</strong> Det er hovedspørsmålet ifølge tiltaltes forsvarer. Her er  Pål Stener Johannessen fotografert på 60-tallet. Foto: Privat
NATURLIG DØDSFALL ELLER DRAP: Det er hovedspørsmålet ifølge tiltaltes forsvarer. Her er Pål Stener Johannessen fotografert på 60-tallet. Foto: Privat Vis mer

Han mener en offentlig ansatt hjemmehjelp i 30-årene, som Johannessen var i ferd med å gjøre til sin enearving i stedet for 61-åringen, startet hendelsesrekken som førte til at 61-åringen ble mistenkt.

- Driveren i denne saken er at hun har mistenkt og beskyldt min klient for drap fra første stund. Det var hun som lanserte denne saken overfor Johannessens advokat, som igjen kontaktet politiet. En kan jo tenke seg - hun sitter hjemme og venter på en telefon om testamentet. Hvis man er i 30-årene og får en telefon om at en mann på 90 år døde dagen før du kom inn i testamentet, så blir man kanskje litt lei seg og ergerlig. Hun sitter med ingenting hvis hun ikke får min klient dømt for drap. Dette er en ekstremt viktig faktor som gjør at saken kommer skjevt ut fra start, sier forsvareren.

Den offentlige hjemmehjelpen skal vitne senere i saken.

Storrvik la i retten også vekt på at ingen vitner skal ha ment 61-åringen oppførte seg påfallende etter Johannessens død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer