SLAPP FORVARING: Mora (46) unngikk forvaring og ble dømt til 12 års fengsel for ovegrep mot sine egne barn. Hennes ekssamboer (64) fikk skjerpet straffen til 13 års forvaring med minstetid på åtte år. Nabomoren (47) og nabofaren (46) ble dømt til tre og fire års fengsel. Foto: Tomm W. Christiansen
SLAPP FORVARING: Mora (46) unngikk forvaring og ble dømt til 12 års fengsel for ovegrep mot sine egne barn. Hennes ekssamboer (64) fikk skjerpet straffen til 13 års forvaring med minstetid på åtte år. Nabomoren (47) og nabofaren (46) ble dømt til tre og fire års fengsel. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer

Hovedtiltalt mor (46) slipper forvaring

Dømmes til 12 års fengsel. Hovedtiltalt 64-åring dømt til 13 års forvaring, mens naboparet (46) fikk fire og tre års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Juryen mente de fire tiltalte, den hovedtiltate mora (46), eks-stefaren (64) og naboparet (46), var skyldige i overgrep og medvirkning til overgrep mot de fire barna i Alvdal-huset.

I dag får de fire tiltalte sine dommer i ankesaken i Eidsivating lagmannsrett på Hamar:

• Den hovedtiltalte mora (46) slipper forvaring. Hun dømmes, ifølge NTB, til fengsel i 12 år.

• Den hovedtiltalte 64-åringen ble dømt til 13 års forvaring for gjentatte seksuelle overgrep, melder NTB. Det er ett år mindre enn hva aktoratet la ned påstand om.

• Ifølge NTB ble foreldrene til nabobarna til Alvdal-huset dømt til tre og fire års fengsel for medvirkning til til overgrep mot barn. Dette er halvparten av statsadvokat Iris Storås sin påstand i Eidsivating lagmannsrett.

Dagbladet oppdaterer saken.

Strenge påstander Aktor, statsadvokat Iris Storås, har lagt ned påstand om strenge fensgelstraffer for de fire:

Mor (46): 14 års forvaring med minstetid på ni år.

Stefar (64): 14 års forvaring med minstetid på ni år.

Nabofar (46): Åtte års fengsel.

Nabomor (46): Sju år og seks måneders fengsel.

- Ut fra det juryen har svart ja på av skyldspørsmål, har ikke min klient så store forventninger til dommen i dag, sier advokat Steffen Brandstad som forsvarer moren (46).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykter forvaring Han sier de håper på det beste, men frykter det verste.

- Min klient tenker mest på forvaringspåstanden, og håper å unngå denne, sier Brandstad til Dagbladet.

De fire barna i saken har fremmet et krav om oppreisning - kompensasjon for tort og smerte - på til sammen 6,8 millioner kroner.

Tre av barna varsler også at det vil bli fremmet sivile krav om erstatning for skader de er påført etter flere år med overgrep.

- Vi vil fremme krav om menerstatning, men jeg må ta forbehold om konklusjonene til de sakkyndige som utreder mine klienter, sier bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen til NTB.

Også klienten til bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen varsler et sivilt erstatningssøksmål. Klienten til bistandsadvokat Odd Henning Svalheim avstår fra å fremme menerstatningkrav, melder NTB.