Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hovedtiltalte i Alvdal-saken kjent skyldige

Moren og 64-åring ble kjent skyldig i 22 av 24 tiltalepunkter i den omfattende overgrepssaken.

 DØMT:  Den hovedtiltalte 64-åringen forklarer seg for retten i Elverum. Tirsdag fant juryen ham skyldig.
DØMT: Den hovedtiltalte 64-åringen forklarer seg for retten i Elverum. Tirsdag fant juryen ham skyldig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 46 år gamle kvinnen skal ha forgrepet seg flere ganger på egne barn. Juryen svarte ja på 22 av 24 skyldspørsmål.

Den hovedtiltalte 64-årige mannen ble også funnet skyldig på like mange tiltalepunkter.

Begge foreldrene til nabobarna i saken er kjent skyldige av juryen på alle tiltalepunktene om medvirkning til seksuelle overgrep.

Juryen kom med sin kjennelse rett før klokken 14 tirsdag ettermiddag — godt over et døgn etter at den trakk seg tilbake for å starte drøftingen av de 92 spørsmålene om skyld i Alvdal- saken.

- Intellektuell behandling De ti jurymedlemmene — fem menn og fem kvinner — har vært innlosjert på hotell på Hamar siden mandag ettermiddag og har i stor grad vært isolert fra omverdenen mens arbeidet med kjennelsen har pågått.
Førstelagmann Odd Jarl Pedersen vektla sterkt i sin rettsbelæring at det er det samlede bevisbildet som skal være avgjørende for juryen — spesielt hvordan forklaringene til enkelte fornærmede samsvarer med de øvrige forklaringene og bevisene.
—Jeg må få presisere at dere skal komme til deres konklusjoner etter en intellektuell behandling av bevisene i saken. Det er ikke plass til magefølelser i den oppgaven dere har foran dere, sa Pedersen.
Forvaring Alvorsgraden i gjerningene juryen mener de tiltalte har begått er et helt sentralt element i saken og vil ha avgjørende betydning for hvor streng straff som kan idømmes.
Statsdadvokat Iris Storås har åpnet for at hun vil legge ned tilsvarende straffepåstand som da saken gikk i tingretten. Det tilsier en påstand om 13 og 14 års forsvaring, med minstetider på åtte og ni år, for henholdsvis den 46 år gamle kvinnen og hennes tidligere samboer.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media