<strong>FLERE HENDELSER MED VÅDESKUDD:</strong> Hovedverneombud i politi- og lensmannsetaten, Audun Buseth, vil ha mer våpentrening i politiet.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FLERE HENDELSER MED VÅDESKUDD: Hovedverneombud i politi- og lensmannsetaten, Audun Buseth, vil ha mer våpentrening i politiet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Hovedverneombudet vil ha mer våpentrening i politiet

Etter flere vådeskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siden den midlertidige bevæpningen av politiet trådde i kraft i november i fjor har det gått av flere vådeskudd med tjenestevåpen inne på politistasjoner. Politiet må ha mer våpentrening, mener hovedverneombudet.

Hovedverneombud i politi- og lensmannsetaten, Audun Buseth, sier til P4 at daglig bruk av våpen kan være utfordrende for politiet. Han vil derfor ha mer fokus på riktig bruk.

- De fleste er fornøyd - Det er sjelden skarpe situasjoner i Norge, derfor må vi øve på slike hendelser. Mange har etterlyst en bedre sikkerhetskultur. Det kan vi stadig bli bedre på, sier Buseth.

Hovedverneombudet sier de fleste er fornøyd med treningen de har fått, men det gjelder ikke alle.

- Det er nok litt forskjellige oppfatninger om våpensituasjonen, hva man gjør i hverdagen og treningen man får, sier Buseth.

I tillegg til episoden på Stavanger politistasjon, der en person fikk avfyrt et tjenestevåpen etter håndgemeng med politiet, har det kommet opp opplysninger om flere vådeskudd. Ifølge VG har det vært et vådeskudd på politistasjonen i Kristiansund og ett annet i garasjen på Follo politistasjon og ett tredje inne på politistasjonen i Lillestrøm.

- Burde vært meldt inn Det siste skuddet ble ikke rapportert inn til Spesialenheten for politisaker, noe enheten selv mener det burde blitt, skriver VG.

- Ut fra den beskrivelsen vi nå har fått av hendelsen på Lillestrøm i juni, er vår oppfatning at det hos politiet bør opprettes en sak som sendes oss, sier Spesialenhetens sjef, Jan Egil Presthus.

Førsteadvokat Kjerstin A. Kvande hos Riksadvokaten mener også at det bør rapporteres inn dersom et skudd løsnes uten at det er meningen.

- Da vil det som hovedregel være grunnlag for å undersøke om det foreligger uaktsom overtredelse av straffeloven, sier Kvande.

Torsdag skriver Nettavisen at det gikk av et vådeskudd inne på politivakten på Tøyen i Oslo. Heller ikke dette ble meldt inn til Spesialenheten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer