Hovedvitne til Palme-drapet nekter å vitne

Stockholm (NTB-TT): Et av politiets nye hovedvitner mot Christer Pettersson nekter å vitne, fordi han ikke stoler på politiets beskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Blir det rettssak kommer jeg ikke. Det får holde med det jeg allerede har sagt, sier mannen til den svenske avisen Aftonbladet.

Han er et av de nye vitnene som politi og påtalemyndighet håper kan felle Christer Pettersson for mordet på Olof Palme. Mannens forklaring finnes i det nye materialet som brukes i begjæringen om å få saken gjenopptatt.

Hans navn har vært hemmelig, men høyesterett har nå gitt Christer Pettersson rett til å lese alle dokumenter i saken, også de hemmeligstemplede.

Mannen er bekymret for at hans navn nå skal bli kjent.

- Det føles svært ubehagelig. Jeg har allerede begynt å se meg over skulderen når jeg er ute, sier han.

Politiet har pålagt mannen taushetsplikt, og han vil ikke si noe om sine forklaringer. Han var ikke med i rettssaken mot Pettersson i 1989, og nølte lenge før han gikk til politiet i begynnelsen av 1990-tallet, nettopp fordi han fryktet hevn.

Han er opprørt over at hans vilje til samarbeid nå har ført til at navnet hans kan bli kjent. I sitt siste politiforhør for en tid siden ga han derfor klar beskjed om at han ikke ville møte for retten.

- Jeg sa at jeg kommer til å nekte alt jeg har forklart. Jeg tenker ikke å vitne, jeg sier ingenting. Jeg har mitt liv og min familie å tenke på, sier han. (NTB)