Hovedvitne til Palme-drapet nekter å vitne

Stockholm (NTB-TT): Et av politiets nye hovedvitner mot Christer Pettersson nekter å vitne, fordi han ikke stoler på politiets beskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Blir det rettssak kommer jeg ikke. Det får holde med det jeg allerede har sagt, sier mannen til den svenske avisen Aftonbladet.

Han er et av de nye vitnene som politi og påtalemyndighet håper kan felle Christer Pettersson for mordet på Olof Palme. Mannens forklaring finnes i det nye materialet som brukes i begjæringen om å få saken gjenopptatt.

Hans navn har vært hemmelig, men høyesterett har nå gitt Christer Pettersson rett til å lese alle dokumenter i saken, også de hemmeligstemplede.

Mannen er bekymret for at hans navn nå skal bli kjent.

- Det føles svært ubehagelig. Jeg har allerede begynt å se meg over skulderen når jeg er ute, sier han.

Politiet har pålagt mannen taushetsplikt, og han vil ikke si noe om sine forklaringer. Han var ikke med i rettssaken mot Pettersson i 1989, og nølte lenge før han gikk til politiet i begynnelsen av 1990-tallet, nettopp fordi han fryktet hevn.

Han er opprørt over at hans vilje til samarbeid nå har ført til at navnet hans kan bli kjent. I sitt siste politiforhør for en tid siden ga han derfor klar beskjed om at han ikke ville møte for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer