Hovedvitnet husker ikke

HOKKSUND (Dagbladet): I politiavhør ga Bandidos-medlemmet en detaljert beskrivelse av bilen som drapsmannen kjørte. Det gjorde ham til hovedvitnet i saken mot 31-åringen fra Hells Angels. Men i retten i går husket han lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen som var medlem av Bandidos i Drammen var med på motorsykkelturen sammen med en klubbkamerat og de to danske Bandidos-medlemmene Michael Garcia Lerche Olesen og Jan Krogh Hansen.

De var på vei til Hokksund for å kjøpe softis. I Stenbergveien i Mjøndalen ble Jan Krogh Hansen skutt i hodet med en halvautomatisk pistol. Han døde noen timer seinere av skadene.

I de første avhørene med vitnene fra Bandidos fikk ikke politiet noen opplysninger av vesentlig betydning. Men i sitt andre avhør ga 28-åringen en detaljert beskrivelse av bilen gjerningsmennene hadde brukt. Han beskrev bilen som en femsylindret, sølvgrå Audi eller Passat. Tiltalte eide en slik Audi, og i den bilen fant etterforskerne tekniske bevis i form av en patronhylse av samme type som ble funnet på åstedet.

I retten i Hokksund i går kunne ikke 28-åringen fra Drammen huske hva slags bil han hadde sett. Det eneste han var sikker på, var at bilen var lys.
Bandidos-vitnet hevdet at Kripos-etterforsker Stian Elle hadde lagt ordene i munnen på ham under avhøret, og at det var etterforskeren som hadde brakt på bane om bilen kunne være en Audi.

- Er det noen etterpå som har bedt deg om å si i retten at forklaringen din den gang bare var tull? spurte statsadvokat Nicolaisen, som helt åpenbart ikke festet lit til det vitnet sa i retten.

- Nei, svarte vitnet.

Som følge av endringen i forklaringen til hovedvitnet vil statsadvokat Kristian Nicolaisen innkalle Kripos-etterforskeren for å få hans versjon av hva som ble sagt i avhøret. Opplysningen om den sølvgrå Audien er nemlig helt sentral i saken mot HA-medlemmet.

HUKOMMELSESSVIKT:</B> Statsadvokat Kristian Nicolaisen (t.h.) får lite ut av vitnene fra MC-miljøet. Michael Garcia Lerche Olesen (t.v.) fra Bandidos husket lite av det som hadde skjedd i Mjøndalen. I midten HA-sjefen i Trondheim, Leif Ivar Kristiansen.