Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høy beredskap i Jerusalem

Den israelske hæren er i høyeste beredskap i dag, når palestinske grupper vil markere «vredens dag».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske hæren har stengt Gaza og Vestbredden for å unngå konfrontasjoner under jødenes høytid Yom Kippur, som varer til tirsdag. En talskvinne sier at Vestbredden ble stengt ved 4-tiden natt til i dag, og at den kommer til å være stengt til høytiden er over. Det betyr at palestinere ikke kan komme inn i Israel før tirsdag.

Innreise til Israel av humanitære grunner blir tillatt, likeledes transport av mat og medisiner til de palestinske områdene.

Mer enn 1 000 politifolk er postert rundt Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, hvor de blodige sammenstøtene mellom israelsk politi og palestinere startet for en uke siden og sju mennesker ble drept. Flere palestinske grupper vil markere «vredens dag», etter en uke med nesten 70 drepte palestinere.

Volden ble utløst etter det palestinerne opplevde som et meget provoserende besøk av Israels tidligere hærsjef og forsvarsminister, Ariel Sharon, på området. Stedet er hellig for både arabere og jøder.

Israelske sikkerhetsstyrker forberedte seg derfor på mulige konfrontasjoner etter fredagsbønnen på Tempelhøyden der moskeen ligger.