Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høy beredskap under barnedrapssak

HAMAR (NTB): Politiet vil holde et høyt sikkerhetsnivå når drapet på den 12 på gamle kosovoalbanske skolegutten Bujar Gashi kommer opp for Eidsivating lagmannsrett i Hamar i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da saken ble behandlet i herredsretten i juli, ble det framsatt sterke trusler mot den drapstiltalte 58-åringen og hans tre voksne barn.

Den 58 år gamle arbeidsformannen fra Hamar ble i herredsretten dømt til fengsel i 11 år. Han har siden pågripelsen i mars i fjor hardnakket hevdet sin uskyld, og anket omgående da dommen ble forkynt i juli i fjor.

Saken rører ved sterke følelser, og politiet vil holde høy beredskap de tre ukene som er satt av i lagmannsretten. I forrige rettsrunde var det temmelig ampert på tilhørerbenken.

Beskyttelse

Avdødes nærmeste pårørende er overbevist om tiltaltes skyld, og det sprakk fullstendig for noen av dem da aktor Tormod Bakke la ned sin påstand i drapssaken. Tiltaltes barn måtte ha politibeskyttelse, og ble smuglet bakveien inn i rettslokalet. Tre medlemmer av Bujar Gashis familie er anmeldt for trusler i den forbindelsen.

- Denne anmeldelsen har ennå ikke fått noen påtalemessig avgjørelse, opplyser politiinspektør Kjell Kr. Ukkelberg i Hamar til NTB.

Opprivende

Det er en opprivende sak som nå skal opp til fornyet behandling i rettsapparatet. Selv om dommen i herredsretten var enstemmig, mener forsvareren at feil mann er satt på tiltalebenken - og at Bujar Gashis drapsmann stadig går fri.

Det var en lørdagsmorgen i februar i fjor at Bujar Gashi ble funnet død på en gangsti ved Prestrud skole i Hamar - der han for øvrig var elev - med kvelemerker på halsen og fem knivstikk i kroppen.

58-åringen ble tidlig mistenkt i saken. Etter en samlet vurdering fant herredsretten det «utenfor en hver rimelig tvil bevist» at den 58 år gamle mannen i affekt og med forsett tok livet av 12-åringen i huset sitt få hundre meter unna.

- Mye ubesvart

I herredsretten framholdt forsvareren Tor Erling Staff at politiets etterforskning har vært ensrettet og preget av en bastant uvilje til å forfølge andre muligheter.

- De fleste spørsmål i denne saken står ubesvart. Alt aktor har bygget på, er valg av en bestemt teori som startet med at politiet pekte ut en gjerningsmann og senere presset den ene puslespillbiten etter den andre på plass, mener Staff. Han hevder at hans klient er dømt på indisier.

På grunn av Tor Erling Staffs engasjement i AUF-saken i Oslo, skal Trygve Staff være 58-åringens forsvarer i Eidsivating lagmannsrett. Aktor er, som i forrige rettsinstans, statsadvokat Tormod Bakke.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!