Høy oppslutning om Obama

Får skryt av sju av ti amerikanere, 100 dager etter overtagelsen.

PÅ TOPP: Barack Obama nyter fremdeles svært god oppslutning hos folket, tross finanskrise og mange svært tøffe tak. Foto: REUTERS/Damon Winter/New York Times/SCANPIX
PÅ TOPP: Barack Obama nyter fremdeles svært god oppslutning hos folket, tross finanskrise og mange svært tøffe tak. Foto: REUTERS/Damon Winter/New York Times/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barack Obama nyter stor oppslutning 100 dager etter at han tok fatt på jobben som USAs president. Han får skryt av sju av ti amerikanere.

69 prosent av amerikanere mener at Obama gjør en god jobb, ifølge en meningsmåling fra ABC News og The Washington Post.

Det er hele 20 år siden en president har fått like høy oppslutning etter å ha sittet i 100 dager.

Men meningene om Obama er svært avhengig av om de spurte er tilhengere av Demokratene eller Republikanerne. Mens 93 prosent av demokratene bifaller jobben han gjør, er støtten blant republikanske velgere bare på 36 prosent.

54 prosent sier at Obama gjør en bedre jobb enn ventet. Langt færre sa det samme om de tidligere presidentene George W. Bush og Bill Clinton etter 100 dager ved makten.

Seks av ti amerikanere mener dessuten at Obama holder de fleste av sine valgløfter. Clinton måtte i sin tid nøye seg med at 42 prosent sa det samme om ham.

Før Obama ble innsatt, mente bare 19 prosent av de spurte at USA var på rett spor, men nå synes 50 prosent at utviklingen går i riktig retning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer