Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høy pris på høye hopp

NEW YORK ( Dagbladet): Basehopperen Thor Alex Kappfjell (32) ble i forhørsretten i New York i går fengslet for én uke med en kausjon på 600000 kroner. Han er anklaget for grove forbrytelser etter at han har hoppet i fallskjerm fra tre av New Yorks høyeste bygninger, og strengste straff er sju års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kappfjell ble arrestert fredag morgen og brakt i håndjern til en av Manhattans tøffeste politistasjoner, Midtown South.

Derfra ble han satt på ventecelle, og først i går formiddag møtte han i forhørsretten som utvidet fengslingen til 1. april.

Hva som kommer til å skje med Kappfjell, er det ingen som vil si til Dagbladet. Det eneste som er sikkert, er at borgermester Rudolph Giuliani vil sette et eksempel.

Ingen spøk

Da Thor Alex Kappfjell hoppet fra Empire State Building og Chrysler-bygningen i oktober i fjor, raste Giuliani mot nordmannen og kalte ham en drittsekk som burde bures inne. Giuliani styrer New York-politiet, NYPD, og hans berømte null toleranse er ikke til å spøke med.

- Kappfjell har valgt feil by. Giuliani er ikke en mann man erter opp. Han er i temmelig heftig trøbbel, sier tv-produsent Barry Levine til Dagbladet.

Han lager innslag for NBCs Extra og sto utenfor hotellet hvor Kappfjell bodde da han ble arrestert. Kvelden før hadde han intervjuet Kappfjell som hadde hoppet fra World Trade Center.

- Jeg er ikke en kriminell, var det eneste Kappfjell rakk å si før han ble ført bort.

I fangehullet

Ifølge New York-politiet er Kappfjell anklaget for grove forbrytelser, ikke forseelser. Det innebærer at reaksjonen kan bli tøff, med sju år som strengeste straff. Kausjonen på 600 000 kroner er meget høy, og bare den som kan stille med 60 000 kroner kan få ham ut av «fangehullet» i 100 Center Street.

Thor Axel Kappfjell ble ifølge politiet arrestert sammen med fetteren Alex Kappfjell (25) og fotografen Ronnie Pedersen (31).

Politiet arrestert de tre nordmennene på Hotel Carter klokka 09.45 fredag morgen.

<B>BURET INNE:</B> Thor Alex Kappfjell har hatt en arrestordre hengende over seg siden han hoppet fra Empire State Building og Chrysler-bygningen i oktober i fjor.