«Høy risiko for feil i pensjons- og ytelsesbetalinger»

IKT-kollaps for Nav etter «urealistiske planer».

IKT-SURR:  Stortinget har tidligere vedtatt at man nå utvikle nytt IKT-system for å oppnå de målene som er forutsatt i Nav-reformen. I dag har arbeids- og velferdsdirektoratet over 300 forskjellige IKT-systemerer. Foto: DAGBLADET
IKT-SURR: Stortinget har tidligere vedtatt at man nå utvikle nytt IKT-system for å oppnå de målene som er forutsatt i Nav-reformen. I dag har arbeids- og velferdsdirektoratet over 300 forskjellige IKT-systemerer. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortinget har tidligere vedtatt at man må utvikle nytt IKT-system for å oppnå de målene som er forutsatt i Nav-reformen. I dag har arbeids- og velferdsdirektoratet over 300 forskjellige IKT-systemerer.

Arbeidet med å modernisere ikt-systemer i arbeids- og velferdsetaten kunne ikke gjennomføres i henhold til plan, og prosjektet ble stoppet.

«Uten en moderneringsering av ikt-systemer vil nåværende løsninger være til hinder for at etaten kan løse sine primæroppgaver effektivt i lang tid framover», skriver Riksrevisjonen i sin nye rapport. De skriver videre at det er «en høy risiko for feil i beregninger og utbetaling av pensjoner og ytelser». 

- Stor risiko Videre skriver de at dagens systemer gjør det svært krevende å gjennomføre regelendringer og reformer. Riksrevisjonen mener nå at det er stor risiko for at moderniseringen av IKT-systemet ikke blir gjennomført «med forventede resultater».

På tross av at det i planfasen ble gjennomført omfattende utredninger, ble arbeidet stoppet kort tid etter oppstart. Noen av hovedårsakene var mangelfull kompetanse og urealistiske planer, skriver Riksrevisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer