Høy splitt og eget dikt på kjolen

Ari Behn stilte med smokingsløyfa litt på snei, mens Märtha dro til med selvskrevet dikt på kjolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se Dagens festbilder fra Trondheim

Prinsesse Märtha Louise kom med bare skuldre og høy splitt i kjolesiden til festkonsert i Olavshallen i Trondheim torsdag kveld.

Prinsessen har ifølge Slottet selv skrevet ordene som står foran på den kremfargede kjolen: «When they met, every moment became an eternity, and every eternal moment embraced a glimpse of their love».

Direkte oversatt til norsk blir det: «Da de møttes, ble hvert øyeblikk en evighet, og hvert evige øyeblikk viste et glimt av deres kjærlighet».

Kjolen, som er designet av Wenche Lyche, var ellers prydet med sommerfugler i gull og sølv, noe prinsessen også hadde i håret.

Hovedpersonene selv strålte kvelden før den store dagen og mange trondheimsjenter ropte «Ari, Ari», da de gifteklare ankom Olavshallen. Festvarieteen er Trondheim kommunes bryllupsgave til prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Isblå kjole

Gjestene ble mottatt ved inngangsdøren av fungerende ordfører i Trondheim, Liv Sandven, og direktør for Olavshallen, Grethe Kommisar.

Hele ungdomsgjengen av kongelige, med kronprins Felipe av Spania i spissen, gikk først feil og prøvde å gå gjennom en svingdør i stedet for på den røde løperen inn hovedinngangen. Opptrinnet vakte latter blant de mange frammøtte tilskuerne.

Det var et vell av flotte kreasjoner å se i og utenfor konsertlokalet, og da de mest kjente kongelige gjestene ankom var det mange av de frammøtte som klappet.

Dronning Sonja kom til varieteen med en mintgrønn kjole med lange ermer og veske i samme farge. Kronprinsesse Mette-Marit bar en isblå kjole og hadde treraders halsbånd og armbånd i perler. I kontrast til kjolen hadde hun en rød veske. På ekte gentlemans vis tok kronprins Haakon vesken i den ene hånda og leide kona inn i konsertsalen med den andre.

Kronprinsparets sekretær, Hilde Haraldstad, hadde litt tidligere ankommet med krykker, i tilfelle kronprinsessen ville få bruk for dem etter ankelbruddet hun pådro seg i påsken.

Flott minister

Det lød et unisont hjertesukk fra den kvinnelige delen av forsamlingen da Felipe smilte blendende mot dem.

- Han er lekker, ja, utbrøt en av damene.

Lekker var også forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H). Hun stilte i lyserosa skjørt og overdel i samme farge, overstrødd med paljetter. Det var mange som syntes hun hadde en av kveldens flotteste kjoler.

- Det var en fin forsvarsminister, kommenterte en av politimennene som holdt styr på ivrige tilskuere og journalister.

- Ja, hun var lekrest av alle, repliserte en trondhjemsfrue.

Store deler av de gifteklares nærmeste familie var til stede under varieteen, blant dem prinsessene Astrid og Ragnhild. Det samme var også Aris Behns foreldre, Marianne Solberg Behn og Olav Bjørshol.

Forlover og konferansier

Det offisielle Norge var også rikt representert med Stortingets president Jørgen Kosmo, statsminister Kjell Magne Bondevik og høyesterettsjustitiarius Carsten Smith i spissen. Alle tre stilte de med sine koner. Bondevik matchet også fru Bjørgs kornblå kjole med et kledelig pyntelommetørkle i brystlomma.

Begge forloverne var til stede, og brudgommens forlover, Kåre Conradi, var kveldens konferansier. Totalt var 90 aktører på scenene, med Randi Stene, Morten Abel og Sondre Lerche som de mest kjente navnene. I tillegg deltok også en del lokale artister fra Midt-Norge, blant dem TrondheimSolistene.

Etter at varieteen var over gikk de inviterte gjestene over til Radisson SAS Royal Garden Hotel hvor regjeringen var vertskap for en mottakelse til brudeparets ære.

(NTB-Sofia Maria Fossum og Stig Tore Laugen)

<B>SHOWET OVER: </B>Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vinker til de fremmøtte på vei ut fra Olavshallen, hvor de overvar Trondheim kommunes varieteforestilling torsdag kveld. <BR>Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sveriges kronprinsesse Victoria og Spanias kronprins Filipe på vei ut fra Olavshallen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Kronprinsesse Maxima og kronprins Willem Alexander forlater festforestillingen i Olavshallen torsdag kveld. <br>Foto: Gunnar Lier / SCANPIX
<B>SANG OG DANSET:</B> Kåre Conradi var konferansier under festforestillingen.<BR>Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX