Høy temperatur på sykehusmøte - anklager om lovbrudd og utpressing

Styret i Helse Møre og Romsdal tar nå stilling til om det nye sykehuset bør ligge i Molde eller Kristiansund.

VIL BEHOLDE SYKEHUSET:  Forrige søndag samlet tusenvis av mennesker seg på Kongens Plass i Kristiansund, for å stoppe planene om å flytte sykehuset til Molde. Foto: SOLVEIG OTERHALS LANDSVIK/ROMSDALS BUDSTIKKE
VIL BEHOLDE SYKEHUSET: Forrige søndag samlet tusenvis av mennesker seg på Kongens Plass i Kristiansund, for å stoppe planene om å flytte sykehuset til Molde. Foto: SOLVEIG OTERHALS LANDSVIK/ROMSDALS BUDSTIKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere leder i Helse Møre og Romsdal ble tilbudt sluttpakke mot at hun skulle gå inn for å legge det nye sykehuset til Molde, hevdet et styremedlem på styremøtet.

Onsdag tar styret i Helse Møre og Romsdal stilling til om det nye sykehuset i fylket bør ligge i Molde eller Kristiansund, og det er et møte med høy temperatur. Styremedlem Harald Topphol hevdet at situasjonen rundt administrerende direktør Astrid Eidsviks avgang nylig kan knyttes til brudd på helseforetaksloven og muligens korrupsjon.

Han fikk støtte fra ansatterepresentant Charles Austnes.

- Her har det foregått ulovligheter som gjør at vi ikke kan fatte noen konklusjon i dag, sa Topphol.

- Forsøk på press Ifølge de to ansatterepresentantene varslet Eidsvik at hun ønsket å legge sykehuset til Kristiansund, noe ledelsen i helseregionen gikk imot. Diskusjonen endte med at Eidsvik ønsket å få på plass en sluttavtale før hun gikk av.

Hun skal ha fått en beskjed om å vente til over nyttår og så trekke seg med en annen begrunnelse enn sykehussaken.

Styremedlemmene Topphol og Austnes mener forholdene rundt avgangen er så alvorlige at det er snakk om lovbrudd. De mener lederen i helseforetaket ble forsøkt presset, og at det var en kobling mellom saksbehandlingen av tomteplasseringen og omstendighetene rundt sluttpakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer