Høyblokk evakueret på Linderud

Sterk røykutvikling etter søppelrom- brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En høyblokk på Linderud i Oslo blir i dette øyeblikket evakuert på grunn av sterk røykutvikling i byggets første etasje.

Brannvesenet fikk melding om røyk i oppgangen klokka 17.29.

De har gjennomsøkt kjelleren og første etasjen og funnet fram til brannkilden.

- Det viste seg å være i første etasje i et søppelrom. Vi holder nå på å slukke brannen, sier vakthavende vaktkommandør Tom Mickelsen i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.no.

Beboerne fikk i første omgang beskjed om å holde seg inne i leilighetene. Mange valgte likevel å forlate bygget, mens slukningsarbeidet pågikk.

- Det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Det kan være noe som enkelt som at noen tømte et askebeger med en sigarettglo, sier Mickelsen og utdyper:

- Vi har kontroll på brannen. Nå er vi mest opptatt av å ha kontroll på beboerne og kontrollere at ingen har kommet til skade på grunn av røyken.

Verste uka i året
Perioden fra lille julaften og fram til over nyttårshelgen, er tiden det brenner mest i Norge, ifølge NTB.

I gjennomsnitt er det mellom 50 og 80 branner i dette tidsrommet.

83 mennesker har mistet livet i branner så langt i år - det er det høyeste antallet på 30 år.

I en gjennomsnittsuke er det 30 boligbranner i Norge. Været vil ha innvirkning på antallet. Kaldt vær betyr flere branner.


- Jule- og nyttårshelgen er den aller skumleste. Med masse levende lys og alkohol, er det ikke utenkelig at det kan gå flere liv, har kommunikasjonssjef Håvard Kleppe i Norsk Brannvernforening uttalt til Adresseavisen tidligere.


- Håpet vårt er at vi nå har vært gjennom en periode med så mye fokus på brannfaren at folk er blitt ekstra aktsomme, sier han.