STORE ØDELEGGELSER: Høyblokka i regjeringskvartalet sett fra Olje- og energidepartementet. Bildet er tatt av Kripos 23.juli, dagen etter at bomben gikk av. Midt i bildet ses hullet som er igjen på stedet hvor Anders Behring Breivik plasserte bombebilen.  
Foto: KRIPOS / Scanpix
STORE ØDELEGGELSER: Høyblokka i regjeringskvartalet sett fra Olje- og energidepartementet. Bildet er tatt av Kripos 23.juli, dagen etter at bomben gikk av. Midt i bildet ses hullet som er igjen på stedet hvor Anders Behring Breivik plasserte bombebilen. Foto: KRIPOS / ScanpixVis mer

- Høyblokka vil bli revet

Statsministerens kontor må trolig melde flytting til nytt bygg, hevder VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne måneden oversendte Statsbygg sine råd til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet om høyblokkas framtid.

Hvilke råd som er gitt, ønsker ikke statsråd Rigmor Aasrud å si noe som helst om.

Nemlig hemmelig Stikk i strid med budskapet om «mer demokrati og mer åpenhet», har statsråden valgt å hemmeligstemple det faglige rådet. Rapporten vil ifølge departementet bli holdt hemmelig til ut på nyåret.

På bakgrunn av lekkasjer fra arbeidet i departementet med rapporten, melder VG i dag at høyblokka trolig blir revet.

- Rives - uansett - VG har snakket med flere kilder, som sier at riving er den mest nærliggende konklusjonen. uavhengig av Høyblokkas bygningstekniske stand etter terrorangrepet, skriver avisa.

Om det skjer, vil kontorene til statsministeren og Justisdepartementet bli erstattet med et mer moderne og tidsriktig bygg.

Nye diskusjoner - Høyblokka blir revet hvis konklusjonen er at konstruksjonen ble for svekket i eksplosjonen. I motsatt fall, ser jeg for meg at vi utarbeider minst to forslag, et hvor den blir rehabilitert og et hvor den blir revet, sa Aasrud til NTB i slutten av november.

Om høyblokka må rives, åpner det også diskusjonen for hvorvidt regjeringskvartalet skal være samlet som nå, eller av sikkerhetshensyn spres geografisk rundt i hovedstaden.