Høybråten heller mot høyre

Dagfinn Høybråten mener Krf bør gå for regjeringsskifte.

SKIFTE: Krfs Dagfinn Høybråten mener partiet kan legge planen om et samarbeid med Arbeiderpartiet død. Utenriksminister Jonas Gahr Støre  (t.h).
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SKIFTE: Krfs Dagfinn Høybråten mener partiet kan legge planen om et samarbeid med Arbeiderpartiet død. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (t.h). Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Dagfinn Høybråten (KrF) lekte tidligere med tanken på å samarbeide med Jens Stoltenberg, men har nå gitt opp de rød-grønne.

- Krf må gå for skifte

-Jeg tror vi kan se bort ifra at den rød-grønne regjeringen ryker før valget. Det kunne ha skapt et nytt rom for sentrum i samarbeid fra sak til sak med en ren AP-regjering. Nå må vi gå ut fra at de rød-grønne går til valg på fire nye år sammen. Da bør KrF gå for et skifte, sier Dagfinn Høybråten (KrF) til Stavanger Aftenbladet.

Det vakte mye oppmerksomhet da den tidligere partilederen i vinter utfordret de som mener at KrF må gå til høyre for å få støtte i viktige verdisaker. Rogalandsrepresentanten pekte på at KrF ikke nødvendigvis hadde mest til felles med høyre-siden i verdispørsmål og sa at de som utelukket et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet gikk på politisk autopilot.

- Jeg har aldri lagt skjul på at det ville være spennende og utforske hva vi kunne fått til om Ap ble sittende alene i regjering og søkte seg mot sentrum. Nå er det toget gått, sier Høybråten. Dermed mener han KrFs alternativer er klare etter valget neste høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer