Høybråten kan fortsette som parlamentarisk leder

Kristelig Folkepartis avtroppende leder Dagfinn Høybråten skal ønske å fortsette som parlamentarisk leder i KrFs stortingsgruppe.

 - VIL FORTSETTE:  Dagfinn Høybråten selv har sagt at han skal fortsette som parlamentarisk leder selv etter at Knut Arild Hareide har tatt over som partileder. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
- VIL FORTSETTE: Dagfinn Høybråten selv har sagt at han skal fortsette som parlamentarisk leder selv etter at Knut Arild Hareide har tatt over som partileder. Foto:Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høybråten ønsker ikke selv å kommentere saken overfor Aftenposten, men avisen skriver at flere kilder i partiet opplyser at Høybråten selv har sagt at han skal fortsette som parlamentarisk leder selv etter at Knut Arild Hareide har tatt over som partileder.

Knut Arild Hareide sier at ingenting er avgjort ennå.

- Til syvende og sist er det stortingsgruppen som bestemmer, selv om mitt standpunkt nok vil ha stor betydning for gruppens konklusjon, sier Hareide.

Dagfinn Høybråten har to år igjen som stortingsrepresentant etter at han går av som partileder i slutten av april.

Han har tidligere fått kritikk for sin autoritære lederstil. Flere Aftenposten har snakket med, mener det vil være helt utenkelig at Høybråten fortsetter etter de tøffe rundene stortingsgruppen har vært gjennom.

(NTB)