-  Høybråten må flytte til Rogaland

Lederen av Karmøy KrF, Kåre Bakkevold, sier han bare kan støtte partileder Dagfinn Høybråten som Rogaland-representant dersom Høybråten flytter fra Nesodden i Akershus til Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Dette er mitt prinsipielle standpunkt. En stortingsrepresentant skal representere det fylket han bor i. Derfor synes jeg Høybråten nå må flytte fra Nesodden til Rogaland. Da skal han få min fulle støtte, sier Kåre Bakkevold.

-  Dersom han ikke flytter, vil du da støtte ham likevel?

-  Nei, det blir meget vanskelig, sier Bakkevold.

-  Ofre for et narrespill

Striden om Dagfinn Høybråtens stortingsnominasjon i Rogaland fortsetter med uforminsket styrke. Nå varsler sentrale partifolk i Nord-Rogaland et steinhardt nominasjonsmøte 20. oktober. Kåre Bakkevold sier at ingen ting er avgjort enda.

-  Til nominasjonsmøtet kommer utvalgte folk fra lokalpartiene. Mye kan skje, sier Bakkevold.

Han står uredd fram med sine synspunkter, andre Dagbladet har snakket med velger foreløpig å holde en lavere profil. Men samtlige bekrefter at Høybråten-saken har skapt rabalder i KrFs største lokallag, Karmøy KrF.

-  Vi er lamslått over overtrampet, eller diktatet, fra partiets øverste ledelse. Folk jeg har snakket med, sier vi er ofre for et narrespill, sier en kilde.

-  Det skal bli interessant å se Dagfinn Høybråten på valgkampstand i Kopervik, Aksdal, Haraldsgata eller Suldalsosen. Han bør forberede seg på at det kanskje ikke blir en varm velkomst, sier en annen.

Alle Dagbladet snakker med i nordfylket setter spørsmålstegn ved partiledelsens motiver for å presse igjennom Høybråten-vedtaket.

Medhaug-saken

-  Det var så viktig for Høybråten å unngå åpen strid med Valgerd Svarstad Haugland om førsteplassen i Akershus at de foretrakk å presse Høybråten inn på Rogaland-lista, selv om de visste dette ville skape rabalder. Men det er tydeligvis ikke så farlig å legge seg ut med oss her nord for Boknafjorden, sier en kilde. Flere Dagbladet snakker med sier de frykter nye pinlige runder. Medhaug-saken ligger fortsatt som en verkebyll i fylkeslaget, men først og fremst i Karmøy KrF.

-  Flere tror partiledelsen har spilt slik for å holde Medhaug borte fra politikken, sier en kilde.

En topplass for Høybråten i Rogaland vil kunne føre til at Karmøys kandidat, ordfører Kjell Arvid Svendsen, ikke kommer på Stortinget.

-  Dersom Svensen slutter som ordfører, kan Jan Birger Medhaug bli ordfører. Hva tror du partiets ledelse ville synes om det?

TIL ROGALAND: Hvis KrF-lederen Dagfinn Høybråten velger å bli boende på Nesodden i Akershus, vil ikke lederen av Karmøy KrF, Kåre Bakkevold, støtte ham i valgkampen. Her er Høybråten på en tur i Drammen i august i år.