Høybråten om fattigdoms-bekjempelsen: -  Går for tregt

Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten er slett ikke fornøyd med tempoet i kampen mot fattigdom. I det kommende statsbudsjettet lover han synlige tiltak for å få opp farten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld møtte han blant andre Jens Stoltenberg til debatt i NRKs «Standpunkt» om Fattig-Norge. Ap-lederen fulgte opp Bjarne Håkon Hanssens liste over regjeringens usosiale kutt i gårsdagens Dagbladet.

-  Bjarne Håkon Hanssen skyter langt over mål når han beskylder oss for usosiale kutt. Vi følger opp «arbeidslinja» til Arbeiderpartiet. At folk skal ha jobb heller enn trygd.

Det er unyansert og uriktig å framstille dette som om Ap sitter med løsningen og vi har «tukla det til», sier Høybråten.

Vil forenkle

-  Folk må ikke låses fast i ytelser fra det offentlige. Veien fra trygd til arbeid må bli bredere og enklere, sier Høybråten. Han peker også på at en del ordninger er kraftig forbedret, for eksempel stønaden til folk som skal reetablere seg i arbeidslivet, og dem som går på attføring.

-  Enslige forsørgere er et annet eksempel. Her kuttet Arbeiderpartiet overgangstida fra ti til tre år. Vi har forbedret denne ordningen, sier Høybråten. Han viser også til at Ap-regjeringer har strammet inn på de medisinske grunnene som gir rett til støtte.

Utålmodig

-  Kuttlista deres er mye lengre enn vår. Så lang at jeg aldri vil få den på trykk i Dagbladet, sier Dagfinn Høybråten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer