Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høybråten trekker tilbake omstridt brosjyre

Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten beklager og trekker tilbake alkoholbrosjyren som etter Frps mening hengte ut partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen ble i dag rasende da han fikk forelagt en ny brosjyre fra Sosial-og helsedirektoratet.

Sint på Db-sak

I brosjyren prensenterte direktoratet sin nye kampanje mot alkohol, og viste blant annet fram en annonse som de planlegger å rykke inn i ulike nettmedier.

Problemet til Hagen var ikke selve annonsen, i alle fall ikke i første omgang, men bildet av annonsen som var lagt ut på Dagbladet.no.

Like ved annonsen sto det en redaksjonell artikkel skrevet av Dagbladet.no om en FrP-topp dømt for øknomisk utroskap.

Hagen mente partiet ble uthengt på det groveste.

Klaget

Hagen reagerte straks, og sendte inn en klage. Og nå er han tilfreds med den raske reaksjonen fra Høybråten.

«Det vi ikke aksepterer er den direkte uthengningen av Frp som vi føler side 8 i brosjyren medfører» skrev han i brevet.

- Dette endrer imidlertid selvsagt ikke våre synspunkter om at alkoholkampanjen som ble lansert i dag rett og slett mest er et forsvar for regjeringens restriktive alkoholpolitikk, sier Hagen til NTB. - Jeg har forsikret meg om at Sosial- og helsedirektoratet med umiddelbar virkning har trukket brosjyren tilbake. Sosial- og helsedirektoratet har bedt meg formidle at de på det sterkeste beklager det inntrufne, heter det i svaret fra Høybråten.

BLE RASENDE DA HAN SÅ DETTE:</B> «På side 8 er det tatt inn et bilde av et nettsted der kampanjen plasserer en annonse. Ved siden av annonsen er det et oppslag om »Frp-kjendis dømt for omfattende økonomisk kriminalitet', het det i brevet fra Hagen til Høybråten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media