- Høybråten velsignet kjoleoppslag

Men da oppslaget kom talte KrF-leder Dagfinn Høybråten med flere tunger, ifølge avtroppende KrF-nestleder Inger Lise Hansen i TV 2-programmet TRUDE/.

SNAKKER UT:  Inger Lise Hansen på programmet TRUDE med Trude Teige på TV2 ikveld. Foto: TV2
SNAKKER UT: Inger Lise Hansen på programmet TRUDE med Trude Teige på TV2 ikveld. Foto: TV2Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld tar avtroppende KrF-nestleder Inger Lise Hansen et voldsomt oppgjør med sin partileder Dagfinn Høybråten i et nesten halvtimes langt intervju med Trude Teige i TV 2. Hansen forteller åpent og ærlig om elendig partikultur og et parti styrt av frykt.

Hansen trekker selv fram en episode - da hun stilte opp i kort kjole i bladet Det Nye i fjor vinter.

- Det var den mest ensomme uka i mitt politiske liv, sier Hansen til Teige om responsen hun fikk da bildene nådde offentligheten.

Fikk ja fra Dagfinn Men i intervjuet avslører hun at hun i forkant fikk Høybråtens støtte til å stille opp for jentebladet.

- Bladet retter seg mot en målgruppe jeg tror KrF og politikken generelt burde være mer opptatt av å nå. Jeg spurte flere i partiet, inkludert Dagfinn. Han svarte følgende: Dette er bare positivt. Jeg responderte med at det også betyr fotoshoot. Men han skal selvsagt ikke ta ansvaret for hva jeg hadde på meg, sier Hansen i programmet TRUDE/.

- Men du fikk det rådet av Dagfinn Høybråten?

- Ja, det fikk jeg. Og jeg hadde nok regnet med at jeg skulle få litt mer backing for det valget i etterkant da bladet kom på trykk og VG valgte å lage storm i et vannglass, som jeg mener det var, sier Hansen.

- Men det ble store oppslag rundt det. Man er kanskje ikke vant til at KrF-damer viser så mye av Guds skaperverk?

- For meg er det fortsatt underlig at det ble så mye ståhei, men for meg var det krevende at det internt ble et trøkk hvor jeg ikke opplevde at jeg hadde støtte fra dem jeg hadde regnet med at skulle støtte meg. Det ble tydelig signalisert at dette var et valg jeg mtte stå for alene, sier Hansen.

- Angrer kanskje Dagfinn Høybråten har ikke offentlig sagt at han rådet Hansen til å stille opp i Det Nye.

- Det er mulig han angrer på det rådet. Jeg vet ikke, sier Hansen.

Hun vil ikke si nøyaktig hva Høybråten sa til henne om saken i Det Nye, men legger ikke skjul på at hun synes han drev en dobbeltkommunikasjon.

- Jeg opplevde at det Dagfinn sa til meg som person var helt annerledes enn det han sa i større fora, sier Hansen.

- Hva var forskjellen på det han sa?

- Jeg har ikke lyst til å si noe mer om det. Men det er vondt å oppleve at det ikke er sammenheng i det som blir sagt til en enkeltperson, og det som blir sagt  i en større setting. For det kan man kanskje forvente, sier Hansen.

- Jeg ble gjennomsiktig Hun forteller om hvordan hun opplevde å havne midt i stormen, og er svært kritisk til sine kristne partifeller.

- Jeg har vel strengt tatt ikke følt meg så liten som jeg gjorde da. Det var tungt å gå på butikken, gå på bussen eller å gå på jobben. Men det som var det tyngste var å komme i partisammenhenger hvor jeg opplevde at folk ikke klarte å forholde seg til meg på vanlig måte, forteller Hansen.

- Ulik opplevelse Dagfinn Høybråten ville i dag ikke kommentere intervjuet med Hansen, men ga en skriftelig kommentar til Dagbladet:

«Inger Lise og jeg har forskjellig opplevelse av hendelsene hun beskriver, og ikke minst ulik oppfatning av hva lederrollen krever. Jeg har aldri forsøkt å usynliggjøre henne. KrF trenger Inger Lises kompetanse og engasjement framover, og jeg ønsker henne all mulig lykke til. Jeg mener partiet gjennom strategiprosessen har tatt tak i utfordringen knyttet til å bygge god partikultur. Jeg er overbevist om at partiets nye ledelse er seg bevisst behovet for å følge opp dette.»

OPPSLAG: VG laget oppslag på bildene fra Det Nye. Faksimile VG
OPPSLAG: VG laget oppslag på bildene fra Det Nye. Faksimile VG Vis mer