Høybråten vil justere kursen til Nav-reformen

Deler av reformen og Navs organisering må endres, mener reformens far.

VIL JUSTERE: KrF-leder Dagfinn Høybråten avbildet i forbindelse med at han talte til landsstyret i Kristelig Folkeparti i går ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VIL JUSTERE: KrF-leder Dagfinn Høybråten avbildet i forbindelse med at han talte til landsstyret i Kristelig Folkeparti i går ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Deler av Nav-reformen og Navs organisering må endres, mener reformens far, KrF-leder Dagfinn Høybråten. Torsdag møter han arbeidsminister Dag Terje Andersen om saken.

- Når det gjelder Nav, så har regjeringen tryna, for å si det rett ut, sier leder Dagfinn Høybråten i Kristelig Folkeparti til NTB.

Nav-reformens far er lite imponert over situasjonen i Nav, og legger hovedansvaret på regjeringen. Kursen må justeres, mener han.

- Ja, jeg har bedt arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) om å samarbeide med opposisjonen om dette, og det har jeg blitt lovet. Derfor skal alle partilederne i opposisjonen møte statsråden torsdag, sier Høybråten.

- Dårlig service

Høybråten mener det er tatt for lite hensyn til kulturforskjeller i de tre etatene som er slått sammen til Nav, og han er sterkt kritisk til at fagekspertene i Nav-systemet er tatt ut av førstelinjen, der Nav møter sine brukere.

- Det gir dårligere service. Nav må ha de beste folkene i front, sier Høybråten, som mener regjeringen har feilet på personlig krisehåndtering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer