Høybråten vil justere kursen til Nav-reformen

Deler av reformen og Navs organisering må endres, mener reformens far.

VIL JUSTERE: KrF-leder Dagfinn Høybråten avbildet i forbindelse med at han talte til landsstyret i Kristelig Folkeparti i går ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VIL JUSTERE: KrF-leder Dagfinn Høybråten avbildet i forbindelse med at han talte til landsstyret i Kristelig Folkeparti i går ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Deler av Nav-reformen og Navs organisering må endres, mener reformens far, KrF-leder Dagfinn Høybråten. Torsdag møter han arbeidsminister Dag Terje Andersen om saken.

- Når det gjelder Nav, så har regjeringen tryna, for å si det rett ut, sier leder Dagfinn Høybråten i Kristelig Folkeparti til NTB.

Nav-reformens far er lite imponert over situasjonen i Nav, og legger hovedansvaret på regjeringen. Kursen må justeres, mener han.

- Ja, jeg har bedt arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) om å samarbeide med opposisjonen om dette, og det har jeg blitt lovet. Derfor skal alle partilederne i opposisjonen møte statsråden torsdag, sier Høybråten.

- Dårlig service

Høybråten mener det er tatt for lite hensyn til kulturforskjeller i de tre etatene som er slått sammen til Nav, og han er sterkt kritisk til at fagekspertene i Nav-systemet er tatt ut av førstelinjen, der Nav møter sine brukere.

- Det gir dårligere service. Nav må ha de beste folkene i front, sier Høybråten, som mener regjeringen har feilet på personlig krisehåndtering.

Opposisjonen har bedt Andersen komme til Stortinget for å orientere om krisen i Nav og hvordan regjeringen håndterer den. Det har statsråden så langt avvist å gjøre med henvisning til at det kommer en stortingsmelding om temaet 20. mars.

Sponheim: - Enkelt

Mediene har fortalt om at overbelastning og samarbeidsproblemer i Nav-systemet har ført til at brukere er blitt henvist til sosialhjelp i påvente av sterkt forsinkede dagpenger.

Venstre-leder Lars Sponheim gjentok lørdag sitt forslag om å gi dagpengesøkere midlertidig tidligutbetaling i påvente av at søknadene blir behandlet. Om utfallet av behandlingen viser at søkeren skulle hatt mer utbetalt, så kan vedkommende få det etterbetalt, mener Sponheim.

- Så enkelt kan det gjøres. Jeg har stor respekt for de ansatte i Nav, som bygger den største organisatoriske elefant vi har, med en eier som ikke gir den mat nok til å vokse, sa Sponheim da han talte til landsstyret lørdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer