Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høydramatisk da bussen kjørte rett inn i jordras

30 busspassasjerer evakuert, så kom et nytt ras.

DRAMATISK: Ekspressbussen til Oslo kjørte seg fast i et jordras like før midnatt. Passasjerene måtte evakuere i bekmørket. Foto: Lars Inge Breivik
DRAMATISK: Ekspressbussen til Oslo kjørte seg fast i et jordras like før midnatt. Passasjerene måtte evakuere i bekmørket. Foto: Lars Inge Breivik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble svært dramatisk for de 30 passasjerene på nattas ekspressbuss til Oslo. Ved midnatt kjørte bussen rett inn i et jordras i Hjelle i Stryn kommune. Bussen kom seg ingen vei og vann begynte å komme inn i bussen.

- Mer eller mindre alle sammen satt og halvsov. Plutselig bremset sjåføren og det ristet noe forferdelig i bussen. Det var mange som ikke ville gå ut og det var tilløp til panikk, sier passasjer Lars Inge Breivik til Dagbladet.

Det var NRK som først snakket med passasjer Breivik om den dramatiske opplevelsen.

Nytt ras De 30 passasjerene kom seg ut og begynte å gå ned mot Stryn, men det var bekmørkt og ingen av dem var lokalkjent. Plutselig hørte de et svært urovekkende lyd.

- Etter å ha gått 3-400 meter nedover hørte vi et forferdelig rabalder. Det viste seg å være et nytt ras som var mye større. Raset sperret veien og da måtte vi gå tilbake. Det var et forferdelig vær og alle var gjennomvåte, forteller Breivik.

Passasjerene søkte ly i et busskur og gjorde seg klare til en skikkelig guffen natt ute, men det var før Ola Berge, som har hus mellom de to rasene, kom på banen.

- Det kom en fyr ut og hørte hva som hadde skjedd. Vi ble invitert inn og fikk varmet oss, noen fikk lånt tørre klær. Vi ble veldig godt tatt vare på, sier Breivik, som sier at de ville hatt store problemer hvis de ikke hadde blitt vist strynsk gjestfrihet.

Vafler av ordføreren Ordfører Sven Flo i Stryn bekrefter at det var dramatisk for busspassasjerene.

- De var sperret inne mellom to ras. Heldigvis ble de vist fantastisk gjestfrihet og mulighet til å sove, spise og komme seg noenlunde til hektene, sier Flo til Dagbladet.

Ola Berge, som åpnet hjemmet sitt for 30 gjester, setter pris på de gode ordene fra ordføreren.

- Jeg sier takk for det, sier Berge til Dagbladet, som etter at elleve passasjerer ble evakuert med båt hadde 19 overnattingsgjester.

- Vi måtte bare finne fram madrasser å legge på gulvet. De fleste fikk lagt seg nedpå litt. Vi måtte også finne fram sokker og tørre klær så langt vi hadde.

Ordfører Flo kom seg inn med båt til busspassasjerene med vafler, kaffe og kjeks i morgentimene. Vaflene var det en hyggelig dame som hadde stekt til de som satt fast i bil på den andre siden av raset.

- Stryningene er fantastiske når det gjelder, sier Flo, som også skryter av bussjåføren som ledet evakueringen.

De 19 passasjerene som fortsatt sitter fast vil få valget mellom å bli kjørt hjem eller til Oslo når veien om kort tid åpnes.