Høye hæler på toppen

Navn: Hilde Haugsgjerd Alder: 48 Yrke: Sjefredaktør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Hilde Haugsgjerd har tiltrådt som landets første kvinnelige sjefredaktør i en krympet storavis og er fast bestemt på ikke også å bli den første kvinnelige redaktøren som går til skifteretten med den. Tiltredelsesartikkelen var en programerklæring om at Dagsavisen vil føre en mer offensiv kamp om leserne, og at konkurrentene ikke bør skrive nekrologen på forskudd. Selv om det største problemet er at abonnentene dør uten at abonnementet går i arv.
  • >Haugsgjerd var en gang ung og revolusjonær, og selv om revolusjonsgløden falmet og døde, har hun beholdt kampvilje, stahet og den utholdenheten som gjør at du før eller seinere går til topps. Hun prøvde å revolusjonere nyhetsavdelingen i Dagbladet i siste halvdel av 1980-åra og kombinerte teori og praksis ved å konfiskere sofaen der hun mente vi tilbrakte for mye tid. Hun var den første kvinnelige lederen også der og ble møtt med atskillig mannlig skepsis. Ikke fordi vi mannfolk jobber mer for ledere som ikke går i høyhælte sko, men fordi høyhælte sko bråkte mer og ga oss muligheten til å sitte opptatt i telefonen hver gang hun kom med nye oppdrag. Det var den gang Dagbladets redaksjon i det minste var som en ulykkelig familie, og Haugsgjerd gikk videre oppover og ble redaksjonssjef inntil noen ble «skutt i ryggen» eller falt i ryggen. Da forsvant hun til det nye Rikshospitalet der hun var informasjonssjef, men kom altså tilbake som sommervikar med opprykk. Og rykket opp.
  • Det er ingenting i veien med pågangsmotet, og hun lar seg ikke knekke av verken motgang eller motstandere. Det hender hun smiler oppgitt når motstanden blir for stor, men hun gir seg sjelden hvis hun er overbevist om at hun har rett. Men hun har også lært at hun kan ta feil. Selv om hun aldri har gjort offentlig botsgang for sin fortid i AKP, har hun tatt et oppgjør med seg selv. Hun husker nok mer fra tida som AKP-er enn Arne Hestenes' smigrende beskrivelse av den unge RV-lederen fra valgnatta 1979: «Og der sitter Rød Valgallianse, en langlemmet, nydelig pike i hvit T-shirt, hennes hår er formodentlig frisert ved hjelp av blyantspisser, men hun håndterer grasiøst en lommekalkulator. (kveldens eneste på bordet) Hun heter Hilde Haugsgjærd.»
  • Hestenes lærte vel hvordan hun stavet navnet da de ble kolleger. Og at hun kan være mer enn nydelig pike. Men lommekalkulatoren får hun trolig bruk for også i sin nye jobb.