Høye på marijuana, men våpenet får de beholde

Høyesterett i Oregon slår fast at det er lovlig å bære våpen også i potrus.

FÅR SKYTE:  Cynthia Willis får beholde pistolen sin, selv om hun også benytter seg av marijuhana. Foto: (AP Photo/Jeff Barnard)
FÅR SKYTE: Cynthia Willis får beholde pistolen sin, selv om hun også benytter seg av marijuhana. Foto: (AP Photo/Jeff Barnard) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Legaliseringsbølgen har slått over store deler av USA, men med stadig flere amerikanere i potrus, reiser det seg flere vanskelige spørsmål.

Ett er hva som skal skje med pistolen. Våpen og amerikanere går hånd i hånd, nå også i potrus.

For i Oregon, en av delstatene som har ligget i front hva gjelder legaliseringen av medisinsk marijuana, har høyesterett nå sagt sin mening om saken, melder AP.

Opprinnelig er det slik at kriminelle og avhengige ikke får våpenlisens. En pensjonert skolebussjåfør tok imidlertid saken til retten da han ble fratatt sitt håndvåpen, fordi hun også brukte medisinsk marijuana.

- Føler meg som stor jente Cynthia Willis, en av de fire som tok saken for retten, er glad for at deres sak ble hørt.

- Jeg føler meg som en stor jente nå. Jeg føler meg som et ekte menneske, ikke bare en inntektskilde for staten, sier hun.

Advokaten til marijuanapasientene mener saken er en viktig del av den nasjonale debatten om medisinsk marijuana.

- Jeg håper at vi får en slutt på cannabisforbudet på samme måte som vi fikk fjernet alkoholforbudet, sier advokat Leland Berger.

Behandler muskelspasmer Willis hadde bæret en Walther 22-kalibers automatpistol for beskyttelse siden en vond skilsmisse for flere år siden. Hun er frivillig ved en marijuanabutikk og foreleser om hvordan man får best utbytte av veksten.

Selv bruker hun marijunakaker, jointer og salver for å behandle muskelspasmer.

I Oregon har nesten 40.000 personer sikret seg retten til å medisineres med marijuana. Totalt har 16 delstater åpnet for en slik praksis.

Men hvor mange som benytter den medisinske marijuanaen til rus, og ikke medisin, er vanskelig å si.

KJÆRE WALTHER:  Cynthia Willis valgte å gå rettens vei for å beholde sin 22-kaibers Walther. Foto:  (AP Photo/Jeff Barnard)
KJÆRE WALTHER: Cynthia Willis valgte å gå rettens vei for å beholde sin 22-kaibers Walther. Foto: (AP Photo/Jeff Barnard) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer