- Høyere momsgrense for netthandel er en katastrofe

Øker fra 200 til 500 kroner.

REGJERINGEN:  Med statsminister Erna Solberg (H) i spissen, øker nå momsgrensa fra 200 til 500 kroner. Foto: NTB Scanpix.
REGJERINGEN: Med statsminister Erna Solberg (H) i spissen, øker nå momsgrensa fra 200 til 500 kroner. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil i statsbudsjettet for 2015 heve momsgrensen for netthandel fra utlandet fra 200 til 500 kroner, melder TV 2. En katastrofe, mener Senterpartiet, som vil stanse forslaget.

200-kronersgrensen ble innført i 1975 og har stått stille i snart 40 år. Hadde beløpet blitt indeksregulert, ville grensen ligget på rundt 1.000 kroner i dag.

I år vil nordmenn handle på nett fra utlandet for rundt 10 milliarder kroner, ifølge TV 2.

Harald J. Andersen, samfunnspolitisk direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke, sier han reagerer med sjokk på nyheten. Han mener grepet er konkurransevridende til fordel for utenlandske virksomheter.

- Det regjeringen foreslår her er målrettet å legge ned norske arbeidsplasser. Dette vil bety kroken på døra for mange butikker, sier Andersen.

- Virke har jobbet for å fjerne momsfritaket i lang tid. Vi har vist gang på gang at dette representerer tap av flere tusen arbeidsplasser, sier han.

Andersen får støtte fra Senterpartiets Geir Pollestad, leder i næringskomiteen på Stortinget. Han varsler at de vil forsøke å stanse forslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer