- Høyere momsgrense for netthandel er en katastrofe

Øker fra 200 til 500 kroner.

REGJERINGEN:  Med statsminister Erna Solberg (H) i spissen, øker nå momsgrensa fra 200 til 500 kroner. Foto: NTB Scanpix.
REGJERINGEN: Med statsminister Erna Solberg (H) i spissen, øker nå momsgrensa fra 200 til 500 kroner. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil i statsbudsjettet for 2015 heve momsgrensen for netthandel fra utlandet fra 200 til 500 kroner, melder TV 2. En katastrofe, mener Senterpartiet, som vil stanse forslaget.

200-kronersgrensen ble innført i 1975 og har stått stille i snart 40 år. Hadde beløpet blitt indeksregulert, ville grensen ligget på rundt 1.000 kroner i dag.

I år vil nordmenn handle på nett fra utlandet for rundt 10 milliarder kroner, ifølge TV 2.

Harald J. Andersen, samfunnspolitisk direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke, sier han reagerer med sjokk på nyheten. Han mener grepet er konkurransevridende til fordel for utenlandske virksomheter.

- Det regjeringen foreslår her er målrettet å legge ned norske arbeidsplasser. Dette vil bety kroken på døra for mange butikker, sier Andersen.

- Virke har jobbet for å fjerne momsfritaket i lang tid. Vi har vist gang på gang at dette representerer tap av flere tusen arbeidsplasser, sier han.

Andersen får støtte fra Senterpartiets Geir Pollestad, leder i næringskomiteen på Stortinget. Han varsler at de vil forsøke å stanse forslaget.

- Om lekkasjen om økt momsfritaket for varer kjøpt fra utlandet stemmer, så er det en katastrofe. Det betyr en massiv statlig subsidiering av grensehandel på internett. Norske butikker og nettbutikker fortjener å få konkurrere på like vilkår. Regjeringens forslag må derfor stanses i Stortinget, sier Geir Pollestad

- Å reversere dette forslaget vil være en god plass for KrF og V å hente penger nå de skal finne inndekning for sine satsinger, sier stortingsrepresentanten.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer