Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyere rett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen og TV2 bryter loven om forbud mot politisk reklame i fjernsynet. De vil provosere en rettssak som må legge Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen til grunn. De tror at både den og Grunnloven sikrer ytringsfriheten på en slik måte at også politisk reklame på tv må være tillatt. Vår egen ytringsfrihetskommisjon mente også det.

Slik engasjerer Carl I. Hagen seg i sivil ulydighet. TV2 driver nok mer kommersielt opprør. Hagen har prøvd seg gjennom den politiske veien uten å nå fram. Nå vil han gjerne bli tatt av medieforvaltningen slik at han kan komme for retten. Det er helt greit, vi er enig i at politisk reklame må være tillatt i tv. Men når Hagen, som jo har ambisjoner om å bli stortingspresident, tar i bruk sivil ulydighet for å nå sitt mål, må han også være forberedt på å gi SV-representanten Heidi Sørensen samme rett foran gravemaskinene ved Snøhvit-utbyggingen. Hun og mange andre mener også at de i gitte situasjoner står overfor en høyere rett.