Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppsving i coronasmitte:

Høyeste antall nye smittetilfeller på fem uker

Onsdag ble det registrert 32 nye coronasmittede i Norge. Ikke siden 8. mai har tallet vært høyere på ett døgn. FHI understreker at vi må vente svingninger.

UROLIG: Helsebyråd Robert Steen er tydelig på at coronaviruset ikke tar sommerferie, og er urolig over store folkemengder. Reporter: Frode Andresen. Video: Embla Augusta Hjort-Larsen / Dagbladet TV Vis mer

Totalt ble det registrert 32 nye smittetilfeller i løpet av onsdagen i Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Man må tilbake til begynnelsen av mai for å finne høyere tall for ett enkelt døgn.

På det meste hadde Norge mellom 200 og 300 daglige smittetilfeller, med en topp 24. mars med 313 smittetilfeller.

I løpet av april falt antallet smittede kraftig og lå på mellom 25 og 71 i løpet av den siste uka i april og første uka i mai.

FHI: - Ingen tydelig trend

Siden den gang har antall nye smittetilfeller variert mellom 0 på det laveste (30. mai) og 30 nye smittetilfeller 5. juni.

Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser til NTB at de foreløpig ikke ser noen tydelige tendenser i utviklingen av smitte, og at det uansett vil være variasjoner fra dag til dag.

I forrige uke var det for eksempel en nedgang i antall smittetilfeller sammenliknet med uka i forveien, mens tallet på antall nye smittede økte i uka før det.

LANG KØ: Lang kø på Rådhuskaia for å ta båtene til øyene i Oslofjorden. Her også fra 31. mai i år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LANG KØ: Lang kø på Rådhuskaia for å ta båtene til øyene i Oslofjorden. Her også fra 31. mai i år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Utbrudd på sykehjem

De siste ukene har mesteparten av de nye smittetilfellene kommet i landets to mest befolkede fylker, Oslo og Viken.

Ifølge Oslo kommunes statistikksider, som er oppdatert torsdag, ble det registrert 21 nye tilfeller i løpet av onsdagen. Det er høyeste antall nye smittetilfeller siden 5. juni i Oslo.

En del av smittetilfellene i hovedstaden knytter seg til et utbrudd på sykehjemmet Furusethjemmet, hvor fire medarbeidere og fire beboere er bekreftet syke med covid-19 de siste dagene.

Fredag er det to uker siden rundt 15 000 personer samlet seg til demonstrasjon mot rasisme foran Stortinget. I etterkant har man fryktet at det ble spredd smitte på arrangementet, men foreløpig er det bare ett kjent smittetilfelle blant deltakerne på demonstrasjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!