Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyeste beredskap under jubileet

Politiet og Forsvaret legger planer for høyeste beredskap under Fredspris-jubileet i Oslo i desember, der FNs generalsekretær Kofi Annan vil være til stede for å motta Nobels fredspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Osama bin Laden sist helg utpekte fredsprisvinner FN som terrormål, trapper Oslo-politiet opp sin sikkerhetsinnsats betydelig foran Fredspris-arrangementene fra 6. til 11. desember, skriver VG.

- Bin Ladens uttalelser er en av flere faktorer som ligger til grunn for det sikkerhetsopplegget vi vil sette i verk. Vi tar til etterretning at FN skal være mål for terror, og det forenkler ikke situasjonen, sier politiinspektør Pål Fivel i Oslo politidistrikt.

Ifølge VG vil det i dagene før og etter utdelingen av Fredsprisen 10. desember bli nedlagt generelt flyforbud over Oslo. Jagerfly fra Forsvaret skal håndheve flyforbudet.

FNs generalsekretær Kofi Annan og 60 FN-ansatte vil delta under Fredspris-arrangementene. Det samme vil 34 tidligere fredsprisvinnere.

Nobeldirektør Geir Lundestad ser ingen grunn til å engste seg, og sier til VG at han har full tillit til at Oslo-politiet kan ta seg av sikkerheten.

- Vi kan ikke la oss diktere av terrorister eller skremme av mediene. Vi må fortsette våre liv noenlunde vanlig, også etter 11. september, sier han.

(NTB)

FREDSPRISVINNER: Kofi Annan og FN skal tildeles Nobels Fredspris 10. desember.Foto: SCANPIX
FREDSPRISVINNER: Kofi Annan og FN skal tildeles Nobels Fredspris 10. desember.Foto: SCANPIX Vis mer
FREDSPRISVINNER: Kofi Annan og FN skal tildeles Nobels Fredspris 10. desember.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart