Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Høyeste coronadødstall så langt i EU søndag

Italia, Spania og Frankrike bekreftet flest dødsfall knyttet til coronavirus søndag, på det som ifølge BBC ble en mørk rekorddag for EU og Storbritannia.

MANDAG 16. MARS: Natt til mandag ble det klart at flertallet av coronasmittede i verden befinner seg utenfor Fastland-Kina. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Italia bekreftet søndag 368 dødsfall og er oppe i 1.809, Spania noterte 97 nye dødsfall og står med 288, mens Frankrike rapporterte inn 29 nye døde og dermed har 120 personer med coronasmitte dødd hittil, melder BBC.

I Storbritannia ble 14 nye dødsfall registrert søndag, så totalen er oppe i 35.

På verdensbasis har 680 mennesker mistet livet siste døgnet.

CORONAVIRUSET: Justisminister Monica Mæland sier politiet nå vil kunne straffeforfølge dem som utsetter andre for smittefare. Video: Regjeringen Vis mer

Høy dødsrate

Det er Italia som er hardest rammet i Europa. Totalt 24 747 personer har fått påvist smitten i Italia.

Dødsraten i Italia er også svært høy sammenliknet med andre land, og er for øyeblikket på 7,3 prosent.

Ifølge oversikten til Johns Hopkins University er det nå 169 387 bekreftede tilfeller av coronaviruset på verdensbasis.

6513 mennesker har mistet livet, mens 77 257 er friskmeldt.

Nå er det også flere bekreftede tilfeller i resten av verden, enn det er i Kina, som uansett er det landet som har blitt hardest rammet av coronaviruset.

GRENSESTENGT: Fra mandag morgen vil flere land innføre ytterligere grensekontroller, som Tyskland, som strammer inn mot Frankrike, Sveits, Østerrike, Danmark og Luxembourg. Portugal innfører regler mot Spania. Her fra Tysklands grense mot Polen. Illustrasjonsfoto: Sebastian Kahnert / dpa / AP / NTB scanpix
GRENSESTENGT: Fra mandag morgen vil flere land innføre ytterligere grensekontroller, som Tyskland, som strammer inn mot Frankrike, Sveits, Østerrike, Danmark og Luxembourg. Portugal innfører regler mot Spania. Her fra Tysklands grense mot Polen. Illustrasjonsfoto: Sebastian Kahnert / dpa / AP / NTB scanpix Vis mer

Fra mandag morgen vil flere land innføre ytterligere grensekontroller, som Tyskland, som strammer inn mot Frankrike, Sveits, Østerrike, Danmark og Luxemburg. Portugal innfører regler mot Spania.

I Norge har viruset så langt kostet tre mennesker livet, mens 1090 personer er bekreftet smittet.

Fire av fem blir smittet

I Storbritannia mener helsemyndighetene at epidemien vil vare til våren 2021, og at fire av fem briter vil bli smittet.

«Så mange som 80 prosent av befolkningen er ventet å bli smittet med Covid-19 i løpet av de neste 12 månedene, og opptil 15 prosent (7,9 millioner mennesker) kan komme til å trenger innleggelse», heter det i notatet, ifølge The Guardian.

Dokumentet Guardian skal ha sett, er første gang helsemyndighetene med ansvar for å håndtere viruset i Storbritannia erkjenner at de venter at coronaviruset vil være i omløp i opptil 12 måneder til og at det vil kunne påføre det allerede hardt pressede helsevesenet en såpass stor ekstra byrde.

WHO sa fredag at Europa er episenteret til coronavirusutbruddet.

Flere smittetilfeller blir nå rapportert hver dag enn det ble rapportert på høyden av virusutbruddet i Kina, sa WHOS generaldirektør Tedris Ghebreyesus.

Mandag i forrige uke besluttet Italia å innføre strenge restriksjoner. De tilsier at man bør unngå enhver reise inn og ut av et område, så sant det ikke er strengt nødvendig. Italienere er dermed begrenset til reiser i anledning jobb, nødtilfeller eller sykdom.

Hele Norges coronakart