Høyeste måling siden 2008: 36,8 prosent

Arbeiderpartiet kraftig fram i ny måling.

LEDERSKIFTE:  Jonas Gahr Støre ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg i Folkets Hus i Oslo 14. juni i år.  Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
LEDERSKIFTE: Jonas Gahr Støre ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg i Folkets Hus i Oslo 14. juni i år. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en ny meningsmåling går Arbeiderpartiet fram med 2,3 prosentpoeng og får en oppslutning på 36,8 prosent.

Med unntak av en måling i august 2011, utført etter 22. juli-terroren, er dette den høyeste målingen Ap har hatt på målingene til Norfakta siden de begynte i desember 2008 på oppdrag fra Nationen og Klassekampen.

- Det er veldig gode tall for Arbeiderpartiet, sier partileder Jonas Gahr Støre til Nationen. Han sier at dette er motiverende for arbeidet fram til valgene i 2015 og 2017.

Også Høyre fram Høyre går fram med 0,6 prosentpoeng til 26,3 prosents oppslutning, mens regjeringskollega Frp fortsatt sliter, og må tåle en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng til 12,8 prosent.

Alle sentrumspartiene går tilbake på meningsmålingene og er nå jevnstore.

Regjeringens støttespillere KrF og Venstre går tilbake med henholdsvis 0,6 og 0,3 prosentpoeng, og oppnår en oppslutning på henholdsvis 5,1 og 5,2 prosent, mens Sp går tilbake med 1 prosentpoeng til en oppslutning på 5,1 prosent.

SV-svie: 2,7
Som så ofte før når Ap gjør det bra, får SV svi for framgangen. Med en oppslutning på 2,7 prosent (minus 0,3 prosentpoeng), får partiet den svakeste oppslutningen siden disse målingene begynte i 2008, skriver Klassekampen.

- Vi må erkjenne at vi nå er i en vanskelig situasjon fordi Ap mobiliserer så kraftig som de gjør. Vi ser på alle målingene i sommer at det er en Jonas-effekt som rammer oss, sier partileder Audun Lysbakken.

På målingen får Miljøpartiet De Grønne 3,7 prosent (+0,6) og Rødt 1,1 prosent (-0,2).

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer