Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyeste minkpriser på 30 år

Kina og Russland skaper bonanza.

 TOPP MOTER:  Prisene på norske minkskinn er de høyeste på 30 år tross all den negative oppmerksomheten om de dyrevernmessige forholdene hos flere oppdrettere her i landet. Her mink i bur på en pelsdyrfarm i Hviterussland - i Lesino 185 kilometer sørvest for hovedstaden Minsk. Bildet er tatt i november i fjor.FOTO: VIKTOR DRACHEV, AFP/SCANPIX.
TOPP MOTER: Prisene på norske minkskinn er de høyeste på 30 år tross all den negative oppmerksomheten om de dyrevernmessige forholdene hos flere oppdrettere her i landet. Her mink i bur på en pelsdyrfarm i Hviterussland - i Lesino 185 kilometer sørvest for hovedstaden Minsk. Bildet er tatt i november i fjor.FOTO: VIKTOR DRACHEV, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omstridte pelsdyrbransjen håver nå inn rekordbeløp på internasjonale skinnauskjoner.

Årsaken er stor etterspørsel etter pels, særlig fra Kina og Russland, samt et nært samarbeide mellom pels- og moteindustrien, skriver Stavanger Aftenblad.

- Prisene på minkskinn av høy kvalitet har ikke vært høyere på 30 år, sier Per Haugstad, som er en av landets største minkoppdrettere.

Forrige helg solgte han 8.000 minkskinn under en auksjon i København. Det ga en nettofortjeneste på rundt 1,6 millioner kroner.

De siste fem årene har snittprisen på skinn vært rundt 260 kroner, noe som gir en fortjeneste på rundt 40 kroner per skinn.

- I øyeblikket er fortjenesten fire-fem ganger høyere. Det er ikke umulig at vi beholder disse prisene ut året, sier Haugstad.

Også reveskinn kaster mye av seg under den rådende høykonjunkturen i pelsbransjen. Snittprisene på sølv- og blårev ligger henholdsvis på rundt 1.100 og 800 kroner.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!