Høyesterett avviser anke fra 19-åring etter skiulykke

Høyesterett har forkastet anken fra en 19-åring fra Kristiansand som er dømt til 18 dagers fengsel etter en skiulykke i Telemark i februar 2017.

SKIULYKKE: I lagmannsretten ble 19-åringen dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta etter alpinulykken. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
SKIULYKKE: I lagmannsretten ble 19-åringen dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta etter alpinulykken. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En ti år gammel jente ble skadd for livet i ulykken. Den danske jenta kjørte sakte ned blå bakke i alpinanlegget Gautefall i Drangedal i Telemark da den da 17 år gamle mannlige skiføreren plutselig kom over et heng og dundret inn i henne i full fart.

Den i dag 19 år gamle skikjøreren ble både tingretten og i lagmannsretten dømt for uaktsom kjøring. I lagmannsretten ble han dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta.

Moren sa i julen til NRK at jenta fortsatt sliter med store skader i høyrebeinet og at hun strever psykisk etter det som skjedde. Hun er minst 20 prosent invalidisert.

19-åringen mente han ikke kunne gjort noe annerledes og anket saken til Høyesterett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer