VARETEKTSFENGSLES IKKE: Høyesterett avviser politiets anke om å varetektsfengsle Henning Holstad. Dermed må han ikke sitte i fengsel under etterforskningen den neste tida. Holstad er siktet for grovt heleri. Han nekter straffskyld.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
VARETEKTSFENGSLES IKKE: Høyesterett avviser politiets anke om å varetektsfengsle Henning Holstad. Dermed må han ikke sitte i fengsel under etterforskningen den neste tida. Holstad er siktet for grovt heleri. Han nekter straffskyld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .Vis mer

Høyesterett avviser anke: Henning Holstad varetektsfengsles ikke

Siktet for grovt heleri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyesterett avviste i dag oslopolitiets anke om å varetektsfengsle helerisiktede Henning Holstad.

Det bekrefter Holstads forsvarer, advokat Tom H. Glosimot, overfor Dagbladet.

- Både min klient og jeg synes dette er var et tilfredsstillende resultat, sier Glosimot til Dagbladet.

«Høyesteretts ankeutvalg bemerker at utvalgets kompetanse er begrenset til å prøve lagmannsrettens saksbehandling og lovtolking, jf. straffeprosessloven §388 første ledd. Det er ikke anført noe som utvalget kan prøve. Utvalget finner det derfor enstemmig klart at anken må avvises i medhold av straffeprosessloven §387 a første ledd», heter det i Høyesteretts kjennelse.

Den helerisiktede politikeren og forretningsmannen ble besluttet varetektsfengslet av Oslo tingrett for tre uker siden, men Borgarting lagmannsrett bestemte at han skulle løslates etter Holstads anke mandag denne uka. Politiet anket til Høyesterett som nå altså har avvist deres anke. Dermed forblir Holstad i frihet mens etterforskningen mot han og medsiktede Imran Saber pågår. Politiet varslet at de ville pågripe Holstad dersom de fikk medhold i Høyesterett. Det fikk de ikke.

De er siktet for heleri av sju millioner kroner i tidsperioden 2005 til i dag. Begge nekter straffskyld. Både tingretten og lagmannsretten er enig med politiet i at det er skjellig grunn til å mistenke Holstad for heleri. Høyesterett uttaler seg ikke om dette i deres kjennelse.

I forbindelse med pågripelsen av Holstad gjorde politiet en rekke beslag hos Holstad og fra hans forretningsadresser. Holstad har begjært at dette deler av dette beslaget inneholder taushetsbelagt informasjon. Politiet er derfor forhindret i å gjennomgå beslaget før Oslo tingrett har avgjort saken.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med politiadvokat Asmund Riegels i oslopolitiet.

Dagbladet kommer med mer.